EL SEU ÀLBUM ÉS Núm. 1 ALS EUA

Bennett diu que Winehouse és la millor veu de la història des de Presley

El cantant nord-americà presentarà demà a Mèxic el seu disc de duets amb Alejandro Sanz

Body and soul, duet de Bennet amb Winehouse. / periodico

3
Es llegeix en minuts

Als seus 85 anys i després de més de 60 anys a l'escenari, el cantant nord-americàTony Bennett ha dit aquest dimarts a Mèxic que el seu somni és no retirar-se mai perquè sent que encara té moltes coses per aprendre a la seva vida. "Vull seguir aprenent, seguir estudiant i ser cada dia millor en totes les coses que faig i espero que això inspiri la resta d'artistes a fer el mateix", ha dit el cantant, que va presentar a la capital mexicana el seu àlbumTony Bennett Duets II.

En un dels temes de l'àlbum, el seu èxitBody and soul, està acompanyat de la desaparegudaAmy Winehouse, a qui Bennett va descriure com"la millor veu" que hi ha hagut en la història des de l'època d'Elvis Presley.

"Ella tenia una veu espectacular i era la millor de totes. Era una Ella Fitzgerald o una Billie Holiday i per tant és una tragèdia que hagi mort tan jove", ha dit l'artista, que ha recordat que tot el que es recapti amb aquesta cançó serà per a la fundació que el pare de Winehouse ha creat per ajudar els joves amb problemes de drogoaddicció.

Èxit de vendes

Tony Bennett Duets IIva sortir a la venda fa unes setmanes i ha aconseguit arribar alnúmero u en les llistes de vendes nord-americanes, cosa que emociona profundament l'artista perquè "diuen que no tornarà a passar mai que algú amb 85 anys arribi al número u" i per això "no ho podré oblidar mai", ha explicat.

Demà dijous, Bennett assistirà als Premis Lunas de l'Auditori Nacional de la capital mexicana, acompanyat perAlejandro Sanz, a qui ha descrit com "un home amb un gran esperit, amb una gran ànima" i de qui s'ha fet molt amic després de gravar amb ell el temaYesterday I heard the rain.

"No el coneixia però des del moment que vam començar a gravar i el vaig sentir cantar, havent estant en el món de l'entreteniment tant de temps, vaig pensar que sabia cantar, que sabia el que feia", ha dit del cantant madrileny.

Primer disc de duets

En el seu primer disc de duets publicat fa cinc anys, l'artista es va acompanyar de clàssics com Barbra Streisand o Elton John, i per a aquest va buscar artistes més joves, d'aquesta generació, com Lady Gaga, Michael Bublé o Mariah Carey.

"No sabia què esperar d'aquests artistes perquè eren joves i a alguns no els coneixia i va ser fascinant veure que estan preparats, tots vénen d'escoles d'art i els seus mestres els han dit que s'han de preparar per a aquest tipus de produccions", ha apuntat.

Ha destacat així la importància de les noves escoles que ensenyen als joves com s'han de preparar i ha dit que el que més va aprendre d'ells és que són molt bons per cantar bones cançons.

"A molts els donen cançons que no duren i jo els vaig donar cançons que han tingut vigència al llarg dels anys i les van cantar molt bé", ha dit, i ha afegit que "ells han de pensar que no han d'acceptar que els imposin cert tipus de cançons".

Somni complert

Notícies relacionades

Encara que no ha volgut destacar cap dels artistes que el van acompanyar, sí que ha confessat que cantar a duo amb Aretha Franklin el temaHow do you keep the music playing?va ser tot un somni complert.

Pel que fa als seus plans futurs, Bennett ha dit que tot i que no s'ha de cansar el públic amb el mateix, amb més àlbums de duets, sí que li agradaria fer-ne un amb cantants de parla hispana.