MNAC

El cor del romànic estrena dues joies del gòtic

El cor del romànic estrena dues joies del gòtic_MEDIA_1

El cor del romànic estrena dues joies del gòtic_MEDIA_1 / MUSEU NACIONAL D¿ART DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts

«La riquesa del seu patrimoni, que abraça de l'edat mitjana al segle XX, i l'extraordinària qualitat de les seves col·leccions» són un motiu més que suficient, segons Maite Ocaña, directora del centre, per desplaçar-se fins a la muntanya de Montjuïc i traspassar la porta del Museu Nacional d'Art de Catalunya, encara que no sense abans gaudir de la vista que hi ha des de l'entrada.

Notícies relacionades

La sorpresa d'aquest any és que en el territori del romànic -el MNAC té els millors fons del món d'aquest estil- regna el gòtic. La col·lecció dels segles XI, XII i XII està tancada per reformes però a canvi el museu presenta «dues adquisicions extraordinàries, tant el retaule de Despuig i Cirera com el de Joan Mates, per les seves dimensions i la seva qualitat, que enriqueixen la col·lecció de gòtic», apunta Ocaña, dues peces «imprescindibles de veure», opina la directora, si s'entra al museu.

Una altra visita obligada és l'exposició temporal,Realisme(s), per veure «la confrontació entre les obres magnífiques de Courbet, i l'última part de la mostra, en què juga el realisme del segle d'or amb el segle XIX i el XX». I per relaxar-se entre tanta bellesa, a les 21 hores, actua la Sit Jazz Band a la Sala Oval.