INICIATIVA CULTURAL

Una nit per gaudir de l'art

Els museus de Barcelona conviden els ciutadans a descobrir gratis les seves joies fins a la una de la matinada

2
Es llegeix en minuts
NATÀLIA FARRÉ
BARCELONA

Tallers, concursos, màgia, contes,performancei visites comentades i/o teatralitzades, i un munt d'activitats més ompliran els centres d'art de Barcelona aquesta nit, quan els museus convidin tots els ciutadans a celebrar la seva festa major amb una jornada nocturna de portes obertes. Quaranta-vuit sales, públiques i privades, franquejaran gratuïtament l'entrada (de les 19.00 a les 01.00 hores) a tothom qui vulgui gaudir dels tresors que amaguen. Totes les visites valen la pena i totes les opcions són vàlides, però amb l'objectiu de facilitar l'elecció, que ja és prou complicada perquè l'oferta és molt àmplia, EL PERIÓDICO aposta per sis museus i parla amb els seus directors perquè cap visitant se'n vagi sense veure la joia més preada de les seves col·leccions.

Els seleccionats només són una petita mostra de tota l'activitat artística que tindrà lloc aquesta nit a Barcelona. En total seran 60 actes gratuïts i hi haurà la porta oberta a 50 exposicions. A més a més d'un programa de ràdio: el Museu d'Història de Barcelona emetrà durant la nitProtagonistes de Barcelona (anys 50 i 60): la vida a les barraques, les festes de lagauche divine, les excursions amb 600, i una selecció musical de la dècada dels anys 50, 60 i 70. I, coincidint amb la celebració Barcelona Poesia, 16 recitals de poemes en el mateix nombre de museus.

Però no tota l'oferta passa per l'interior de les sales. També hi haurà festa al carrer. El col·lectiu Walking Gallery desfilarà amb els llenços a la mà des de la Pedrera fins a la Virreina, passant per les fundacions Suñol, Godia, Tàpies, l'Arts Santa Mònica, el Centre de Cultura Contemporània i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Així de festiva i artística serà la cercavila d'aquest col·lectiu d'artistes, un grup de creadors que en lloc de penjar les seves obres a les parets de les galeries prefereixen acostar-les al públic organitzant rues d'art. La d'avui no serà la primera desfilada -ho fan cada diumenge-, però sí que serà la més multitudinària ja que hi participaran 20 artistes.

Notícies relacionades

SIS ITINERARIS / El recorregut de la rua comprèn una part de dos dels sis itineraris que ordenen l'oferta segons la localització dels centres. Així, per exemple, seguint la rutaDe Montjuïc a l'Hospitalet es pot començar sentintPoesia a cau d'orella, al Museu Etnològic, continuar participant en la reconstrucció històrica d'un banquet romà, al Museu d'Arqueologia, i acabar amb una visita comentada de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya, tot això abans de dirigir-se cap a la Tecla Sala de l'Hospitalet.

Perquè no tota l'activitat de la Nit dels Museus se centra en la ciutat de Barcelona, sis centres ubicats a Badalona, Esplugues i l'Hospitalet conformen l'oferta de l'àrea metropolitana.