L¿esperada visita de l¿estrella australiana

Estrella sí, però no fugaç

Kylie Minogue és un cas insòlit de corredora de fons

El 1987 va protagonitzar la telesèrie 'Veïns', el 1995 va cantar amb Nick Cave i el 2001 va ser número u a tot el món

Evolució pop 8 A dalt, a l’esquerra, amb Jason Donovan. A la dreta, el 2001. A sota, amb el seu nòvio, Andrés Velencoso. I a la dreta, Madonna, amb una samarreta amb la llegenda ’Kylie Minogue’.

Evolució pop 8 A dalt, a l’esquerra, amb Jason Donovan. A la dreta, el 2001. A sota, amb el seu nòvio, Andrés Velencoso. I a la dreta, Madonna, amb una samarreta amb la llegenda ’Kylie Minogue’. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ
BARCELONA

Si l'star systemdel pop fos un llenç de color blau intens com el firmament, comprovaríem que està ple d'estrelles fugaces i, en canvi, dramàticament mancat de cossos celestes de brillantor perpètua; els que sempre hi són i ens permeten orientar-nos en la foscor. Una de les poques estrelles que ha il·luminat el cel de forma constant durant l'últim quart de segle és Kylie Minogue (Melbourne, 1968). La seva brillantor mai ha estat encegadora, però tampoc ens ha deixat mai a les fosques.

El 1979, quan Blondie triomfava ambHeart of glass i Gloria Gaynor amb I will survive, la nena Kylie obtenia els seus primers papers a la televisió australiana. El 1986, quan Whitney Houston bramavaThe greatest love of all i les Bangles caminaven com egípcies, la ja adolescent Kylie entrava per la porta gran de la telesèrieVeïns. I només una temporada després espremia el seu èxit televisiu fent el salt a la cançó amb una punteria tremenda.The loco-

motion i I should be so lucky serien elssinglesmés venuts de la dècada dels 80 a Austràlia.

Icona sexual

Madonna, la reina a batre, tenia cinc anys més d'avantatge professional. Cinc anys de carrera en què havia editat tres elapés i 20 singles.Amb el canvi de dècada, Kylie va iniciar la reformulació de la seva identitat artística, i va enterrar el perfil de veïneta educada per adoptar un nou rol de Barbie devorahomes i icona sexual de butxaca. La història d'amor amb Michael Hutchence (cantant d'INXS) i el duo posterior amb Nick Cave en la cançóWhere the wild roses growvan contribuir a la metamorfosi. La nena amb permanent s'havia transformat en una dona fatal.

Notícies relacionades

Sense ser la seva millor dècada en termes comercials, els anys 90 van aplanar el terreny perquè Kylie confirmés aLight years(2000) la condició de corredora de fons del pop. Elsingle Spinning around la va tornar a les pistes de ball i de sobte la distància abans insalvable entre Madonna i ella semblava diluir-se. Ara gairebé semblaven coetànies. Tan parelles que un dia Madonna va sortir a escena amb una samarreta en la qual es llegia:Kylie Minogue.Podia semblar un reconeixement a la seva perseverança, però poc després Madonna va sortir amb una altra samarreta que deia:Britney Spears. Les estava equiparant; les estava reduint a simples aspirants al seu tron.

El 2001, Kylie va llançarCan't get you out of my headi va ser número u a tot el món. Aquell any Madonna només va publicar l'anodíWhat it feels like for a girl.Va ser una victòria aïllada, sí, però aquella actriueta precoç que es casava amb l'oblidat Jason Donovan en un capítol deVeïnsi avui és nòvia del model Andrés Velencoso és una icona del pop sense edat que ha vist pujar i caure centenars d'estrelles fugaces. Des del 2007 és la imatge de l'empresa de joieriapijaTous. No podien haver triat ningú millor. Als 42 anys, Kylie és l'Óssa Menor del firmament pop; ideal per a arracades i polseres. Ja sabem qui és l'Óssa Major.