FESTIVAL

Iñárritu competirà amb Kiarostami i Tavernier a Cannes

El director mexicà hi participa amb 'Biutiful', que va rodar amb Javier Bardem a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
ELIANNE ROS
PARÍS

La Barcelona que es veurà al Festival de Cannes 2010 al filmBiutiful, d’Alejandro González Iñárritu, no és la de la idíl·lica ciutat que va reflectir Woody Allen aVicky Cristina Barcelona. Amb un denominador comú, Javier Bardem, aquest cop es mostrarà la dura realitat de l’extraradi de la capital catalana, rodada a Badalona i Santa Coloma. De la mà de l’actor espanyol, per al qual va escriure el guió de la pel·lícula, el director mexicà competirà en la secció oficial, presentada ahir a París, amb pesos pesants com Bertrand Tavernier, Nikita Mikhalkov o Abbas Kiarostami.

Woody Allen tampoc faltarà a la cita, però sense optar a la Palma d’Or. «Li hem demanat que presentiYouwill meet a tall dark strangeren la competició. I ens ha dit que no», va admetre Thierry Fremaux, delegat general del festival, la 63a edició del qual se celebrarà entre el 12 i el 23 de maig. El director anirà a La Croissette acompanyat d’un altre espanyol, Antonio Banderas, a més d’Anthony Hopkins i Naomy Watts.

Notícies relacionades

EL ‘ROBIN HOOD’ DE SCOTT / També fora de concurs, obrirà el festival un altre nord-americà, Ridley Scott, ambRobin Hood, protagonitzada per Rusell Crow. I Oliver Stone presentarà la novaWall Street, amb Michael Douglas en el paper de tauró de les finances en plena crisi. Boicotejat per diverses agències d’informació per problemes amb els drets d’imatge de l’alfombra vermella, en l’acte es va presentar un avanç del cartell, amb 16 dels 20 films que competeixen.

Tavernier hi participa ambLa princesse de Montpensier, l’iranià Abbas Kiarostami ho fa ambCopie conforme, i el rus Mikhalkov amb la segona part deQuemado por el sol, amb Juliette Binoche. El relat intimista d’un home que intenta reconciliar-se amb el passat filmat per Iñárritu amb un repartiment en què figuren Maricel Álvarez, Blanca Portillo i Eduard Fernández competeix també amb cineastes de la seva generació, com l’algerià Rachid Bouchareb (Hors la loi), o els coreans Im Sang-soo (Housemaid) i Lee Chang-dong (Poetry). Veterans com Jean-Luc Godard o Manoel de Oliveira participen en seccions paral·leles.