LA CECU DEMANA UNA LLEI MÉS EQUILIBRADA

Els consumidors demanen revisar el cànon digital i transparència a les entitats gestores

1
Es llegeix en minuts
EFE
MADRID

La Confederació Espanyola de Consumidors i Usuaris (CECU) ha demanat avui que es revisi en la seva totalitat el cànon digital i més transparència per part de les entitats de gestió col·lectiva de drets d'autor, així com que s'aconsegueixi una llei de propietat intel·lectual "més equilibrada".

Aquestes són les principals idees que ha expressat el president de la CECU, Fernando Móner, davant la subcomissió parlamentària que estudia la reforma de la llei de propietat intel·lectual, un text que requereix "més consens per aconseguir que sigui més equilibrat".

"L'equilibri que hauríem d'haver buscat s'ha tornat a favor d'uns i en detriment d'altres. Sempre hem defensat la propietat intel·lectual, sempre que els drets dels creadors no vagin en detriment dels dels ciutadans", ha dit Móner als periodistes.

Tenir en compte els ciutadans

La CECU ha demanat una revisió total del cànon digital i "més transparència de les societats de gestió a l'hora de fixar els diferents tipus de cànon i gravàmens".

"Els consumidors miren de manera negativa tot el que té a veure amb els drets d'autor", ha advertit el president de la CEU, que ha demanat que la llei "tingui en compte els ciutadans".

Notícies relacionades

Móner ha proposat que es busqui una altra solució "que no passi per l'obligació d'algun tipus de pagament per part dels ciutadans, i més si aquests cànons estan suposant que aquestes entitats que es denominaven sense ànim de lucre no ho siguin tant".

També ha suggerit que les quanties del cànon siguin bastant inferiors, o que s'estudiï "si cada ciutadà realment ha de pagar el mateix".