Serie 3

BMW anuncia el primer M3 Touring de la història

Per primera vegada en la història, BMW M treballa en el desenvolupament de la versió esportiva del Serie 3 Touring, que arribarà d'aquí a dos anys, com a mínim

BMW anuncia el primer M3 Touring de la historia

BMW anuncia el primer M3 Touring de la historia

1
Es llegeix en minuts
Àlex Soler

Fins ara, BMW M només havia treballat en dos models familiars, tots dos de la Serie 5. El 1992, la divisió esportiva de la firma bavaresa va llançar l’M5 Touring, basat en la segona generació de la berlina, i el 2007 va recórrer de nou a la silueta familiar per comercialitzar, de nou, l’M5 Touring, aquesta vegada sobre la quarta generació del cotxe.

 No obstant, ara BMW M treballa en un nou esportiu familiar, l’M3 Touring. Així ho ha confirmat la companyia, que recalca que és la primera vegada en la història que arribarà una versió M per al Serie 3 Touring. Segons ha detallat la marca, aviat començarà la fase de proves en carreteres pròximes al centre de desenvolupament de Garching, a Munic, i més endavant es posarà a punt a l’exigent circuit Nürburgring Nordschleife.

 Un llarg camí de dos anys

 L’M3 Touring es posicionarà com el vehicle perfecte per als que busquen l’esportivitat i exclusivitat inherent als cotxes de la divisió esportiva de BMW però que no volen renunciar a l’habitabilitat i capacitats dels vehicles familiars. En aquest sentit, la companyia promet que serà un cotxe 100% M, amb una carrosseria més agressiva, entrades d’aire sobredimensionades, quatre sortides d’escapament i eixos amples.

 Nou BMW M340i, la versió més esportiva disponible del nou Serie 3 Touring | Foto: BMWNo obstant, els que esperen que surti al mercat hauran d’esperar com a mínim dos anys, el temps que BMW estima que durarà el procés de desenvolupament, que encara està en les primeres fases. Amb tot, aquesta no és la primera vegada que la marca fantasieja amb l’M3 Touring. L’any 2000, la firma alemanya va presentar un prototip d’aquest model sobre la tercera generació (E46) de la berlina, potser una de les més reconeixibles. «En aquesta sisena generació, aquesta variant no quedarà en un prototip i veurà la llum», assegura la companyia en un comunicat.

Notícies relacionades

 No hi ha més detalls sobre el futur BMW M3 Touring, però per fer més amena l’espera, BMW M prepara dues noves presentacions per al setembre, les del nou M4 i M3 Berlina, que s’uniran als ja coneguts M2 CompetitionM5 i M8 en la gamma M de BMW.

Prova del BMW M8 Competition Cabrio, 625 CV a cel obert