20è aniversari de la banda

Glaucs oficia el seu concert d'ajuda a la fibromiàlgia

El concert serà aquesta nit, a Luz de Gas, programat pel Guitar Festival

Música Directa: Acústic de Glaucs / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL

Al bateria de Glaucs, Àngel Valentí, li van diagnosticar fibromiàlgia el 2008. Li van assegurar que no podria tornar a tocar. Però la seva és una autèntica història de superació. I de generositat. Coincidint amb el 20è aniversari de la banda, el grup oferirà avui, a les 21 hores a Luz de Gas (programat pel Guitar Festival), i el dia 25 d'abril a Torroella de Montgrí dues actuacions en suport a l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia.

Per al recital d'aquesta nit, la banda que lidera Jofre Bardagí comptarà amb convidats com Santi Balmes Juli Saldarriaga (Love of Lesbian), Shuarma (Elefants), Lax'n'Busto, Beth Rodergas, Joan Dausà, Blaumut, Joan Masdéu, Gonçal Planas (Mi capitán) i Sidonie. La participació d'aquesta última formació té un doble al·licient: estrenarà per primera vegada en directe l'emotiva cançó 'Empieza el día en tu jardín', una peça que el bateria Axel Pi va compondre per a la seva mare quan va saber que patia aquesta malaltia.

En el record

Notícies relacionades

Axel Pi ha penjat al seu Facebook: "En el record hi ha el dia que la meva mare la va escoltar per primera vegada i tot el que poc després em va dir que l'estava ajudant. En el record hi ha cada un dels moments que la meva mare m'explica que regala aquesta cançó a altres pacients de fibromiàlgia que li demanen consell, convençuda que escoltar la lletra, envoltada en aquesta, en la seva opinió, magnífica melodia, els ajudarà. En el record hi ha el dia que Jofre Bardagí, del grup Glaucs, em va dir que aquesta era una de les seves cançons preferides de Sidonie..."

En el concert de Torroella de Montgrí pujaran a l'escenari artistes que han format part de la família de Glaucs com els cors Móndeveus i Niudenotes, de l'Associació Cor Anselm Viola, Miquel Abras, Nou Dits, Rosa Pou i Xuriguera. La intenció és gravar les dues actuacions. No saben què faran amb aquest material. De moment, i el més important, és que la celebració solidària comença aquesta nit mateix.

Temes:

Fibromiàlgia