doble visita d'un ARTISTA INCOMBUSTIBLE

Dyango i les seves noves cançons

El cantant presentarà al Coliseum alguns temes del seu pròxim treball

El cantant català interpreta ’Por volverte a ver’. / M. GONZÁLEZ / M. TUDELA / R. FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

Dyango és fidel a la seva cita "més o menys anual" amb la seva Barcelona natal (acaba de tornar de Llatinoamèrica i al gener torna a travessar l'Atlàntic). Assegura sentir-se "una mica més vell i més boig". I anuncia que en els dos concerts que oferirà dimarts i dimecres que ve al Teatre Coliseum avançarà algunes peces del seu pròxim compacte. "Ja està gravat, però a l'espera de trobar una discogràfica que li doni el tracte que es mereix", aclareix. Un disc que ja té títol, 'El cantante', el mateix que una les seves noves cançons en què demana que no el facin "dimitir de l'amor a la música".

"El més bo de fer-se gran és que estàs més desinhibit. Jo sempre intento cantar tan bé com puc, però amb un bri de bogeria que a qui no li agradi que s'aguanti --insisteix--. Em dóna per parlar més. 'Està més 'dicharachero', diuen alguns. 'Què pesat, per què no es dedicarà a cantar', em critiquen uns altres".

A l'intèrpret de 'Lejos de los ojos' i 'Compasión', els seus primers i ineludiblesèxits, tant li fa què pensin d'ell. Assegura estar acostumat que la seva vida transcorri entre dues realitats, la delDyango famós i la de la persona que respon al nom de José Gómez Romero. "Quan tornes a l'hotel t'envaeix una soledat tremenda. S'abaixa el teló, s'apaguen els llums i t'adones que ets una pols més d'aquell escenari ple".

Hamburguesa i pa blanc

I d'això també en parla la lletra que bateja el seu pròxim treball i que li ha fet com un vestit a mida José Antonio Ogara. L'artistarecorda una anècdota que ve com l'anell al dit: "Després d'un recital apoteòsic a Santo Domingo, vaig arribar afamat a la meva habitació de l'hotel i vaig demanar que em portessin una hamburguesa. Em van exigir que la pagués en efectiu, però no tenia la moneda local i vaig dir que millor firmava perquè ho carreguessin al meu compte. Però van insistir que no, que havia de ser en efectiu. I el cambrer va acabar emportnat-se-la mossegada i tot".

Notícies relacionades

A 'El cantante' inclourà una lletra sobre l'Alzheimer (el seu germà va morir d'aquesta malaltia). I la peça 'Pan blanco', en què recorda que quan el seu pare, també músic, aconseguia portar pa blanc a casa "era una festa". "Reflecteix la meva infància. Aquella pilota de drap amb què jugàvem afutbol; el meu primer amor, la meva professora. I, sobretot, el que suposava per a mi sentir la trompeta del meu pare: em quedava bocabadat". El seu pare, que era republicà, ja sospirava per unaCatalunya independent. "I ho serà. No sé quan, però és una de les coses que viurem que fa més il·lusió".

Homenatge al tango

En l'àlbum, Dyango rendirà un nou homenatge altango i a aquella ciutat deBuenos Aires que el va nomenarfill predilecte. I on arrasa. L'any passat va ser la màxima figura del Festival del Tango de Justo Daract.