Les estrelles del rival

Els quatre cracs del Marroc que amenacen Espanya

  • La selecció africana, comandada per Achraf, Amrabat, Ziyech i En-Nesyri, va oferir una excel·lent imatge contra rivals poderosos com Croàcia i Bèlgica.

Els quatre cracs del Marroc que amenacen Espanya

Equipe du Marroc

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El seleccionador Walid Regragui compta amb un elenc de jugadors amb experiència a les grans lligues europees. En el seu equip solvent i amb gana d’èxits sobresurten quatre futbolistes que militen en la Lliga francesa (Achraf), espanyola (En-Nesyri), italiana (Amrabat) i anglesa (Ziyech).

ACHRAF HAKIMI / Lateral dret del PSG

Va néixer a Madrid fa 24 anys i va arribar a provar amb la selecció espanyola en la seva època juvenil. «No era el meu lloc, no em sentia com a casa», ha assegurat l’actual carriler del PSG, que va pagar 68 milions a l’Inter el 2021 pel defensa format al Madrid, que també va estar cedit al Dortmund. Aquest dilluns va rebre una visita especial en l’entrenament: la del seu amic i company d’equip Mbappé, amb el qual manté una excel·lent relació. 

SOFYAN AMRABAT / Migcampista de la Fiorentina

«És nostre primer atacant i el nostre primer defensor», resumeix el seleccionador Walid Regragui del seu pivot titular, el germà petit de Nordin Amrabat, exjugador del Màlaga i el Leganés. «És un mur», va apuntar ‘La Gazzetta’ després de treure De Bruyne en el valuós triomf contra Bèlgica. «Té tres pulmons», va aportar ‘L’Équipe’. Als 26 anys, el migcampista de la Fiorentina és una de les sensacions del torneig. El Liverpool ja ha posat el focus en l’exjugador del Bruges, Feyenoord i Utrecht. 

HAKIM ZIYECH / Extrem del Chelsea

Extrem esquerrà de 29 anys que sol jugar per la dreta. Va néixer als Països Baixos i allà va desenvolupar la seva carrera fins a arribar a l’Ajax, el cim del país. Després de quatre campanyes a Amsterdam, va fitxar pel Chelsea, que va pagar 40 milions d’euros per ell el 2020. Aquesta temporada sol ser suplent en el club anglès. Va triar jugar amb el Marroc després d’haver sigut internacional neerlandès fins a la sub-19. Va participar al Mundial de Rússia. A Qatar va marcar contra el Canadà i suma 19 gols en 46 partits amb l’absoluta.

YOUSSEF EN-NESYRI / Davanter del Sevilla

El nou del Sevilla i el nou indiscutible de la seva selecció. L’ariet, de 25 anys, ha portat a terme la seva carrera professional a Espanya des que el Màlaga el fitxés procedent de l’Acadèmia Mohamed VI del Marroc quan era juvenil. Del Màlaga va passar al Leganés, on va jugar amb Braithwaite, i al cap d’any i mig va recalar al Sevilla, en el qual fa que hi és una trista temporada (no ha marcat ni un sol gol a la Lliga). Va anotar el segon gol contra el Canadà i en porta 16 gols en 53 xocs amb el Marroc.