Gal·les - Anglaterra (0-3)

Anglaterra ni sua per batre a Gal·les i passar com a primera per enfrontar-se amb el Senegal

La hiperactivitat de Rashford contrasta amb un Bale que desapareix de mala manera, absent i substituït en el descans

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poc li va costar a Anglaterra certificar el pas als vuitens de final. La rivalitat amb Gal·les no va exercir cap efecte ni va suposar cap dificultat. Va suar poc i va patir menys per guanyar, davant el seu veí, vingut a menys estrepitosament. Només amb activar una marxa més després del descans, amb tres carreres en va tenir prou per anar a buscar l’encreuament amb el Senegal.  

Gareth Bale va marxar sense pena ni glòria de l’elit, on encara estava simplement per acompanyar Gal·les a un Mundial 64 anys després. Va creure merèixer-se aquest últim ball i el que va fer va ser merament d’acompanyament. Va desaparèixer sense deixar rastre, en l’anonimat d’una substitució durant el descans.

Ara, el golf

Potser estiva lesionat, com els altres quatre companys que van deixar el camp amb evidents problemes físics, certificant el declivi d’un equip que el 2016 va ser la sensació de l’Eurocopa. Bale podrà dedicar-se enterament a rebaixar el seu hàndicap de golf, que passa a ser la seva primera prioritat.

Tot el que va fer Anglaterra ho va fer Rashford. Però tot malament al principi, des que en el minut 9 es quedés sol davant Ward i rematés al cos. Va fer una interessant carrera que li va fastiguejar Foden xutant la pilota a la grada gal·lesa, va fallar una xilena i va desaprofitar un contraatac amb una mala passada.

Després del descans, el davanter del United es va corregir formidablement i no sol, ¿o potser sí?, per col·locar-lo a la banda dreta i enviar Foden a l’esquerra. Va xutar la falta del primer gol, va robar la pilota a Davies que va permetre a Kane deixar Foden davant la porteria buida i es va apuntar el doblet amb un xut entre les cames de Ward, calamitós. Va marxar esgotat.

Homes de poca fe

Les seves cames no van aguantar tanta activitat, hiperactivitat en comparació amb els altres. Semblava mentida que estigués en joc un bitllet per als vuitens pel to inicial que van exhibir, entre que Anglaterra va sortir en mode funcionarial i Gal·les no va buscar el miracle que necessitava, homes de poca fe. Quatre gols, en veritat, estaven fora del seu abast, tenint en compte que només han guanyat en 14 de 103 enfrontaments davant el ¿germà? gran, cap dels sis últims.

Centímetres, quilos i litres

Notícies relacionades

La lentitud de la primera mitja hora de joc va ser pròpia d’una patxanga. Després va augmentar per l’excitació pròpia dels successos que comencen a registrar-se en les àrees. N’hi ha prou, fins i tot, amb una ratxa de córners en el futbol britànic perquè rugeixin les grades i sembli que s’està vivint un partit apoteòsic.

No hi havia res de gràcia a Anglaterra per l’aposta més física que va fer Southgate en previsió que Gal·les pogués apel·lar a l’empenta. Va protegir la defensa amb un doble pivot, i va augmentar la dotació de quilos, centímetres i litres de mala llet. Walker per Trippier, Rashford per Saka, Henderson per Mount i Foden per Sterling van ser les seves novetats. Immediatament després del 2-0, va afegir més canvis amb el partit resolt. Però va marxar Rashford i es van acabar els gols.