ALONSO SORTIRÀ 5è

Hamilton aconsegueix la ‘pole’ però sortirà onzè a Turquia

  • El pilot britànic conquereix la seva 102a ‘pole’ a Istanbul i minimitza els danys de la seva sanció per canviar el motor de Mercedes

  • Fernando Alonso sortirà en cinquena posició de la graella després de protagonitzar una brillant actuació amb l’Alpine

Hamilton aconsegueix la ‘pole’ però sortirà onzè a Turquia

Umit Bektas / AFP

2
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton ha aconseguit aquest dissabte la ‘pole position’ per al Gran Premi de Turquia, 16a cita del calendari de Fórmula 1, en el renovat asfalt d’Istanbul Park, que s’ha despertat moll per la pluja però s’ha assecat a l’hora de la definitiva batalla. L’heptacampió, que penalitza deu posicions a la graella de diumenge després de canviar el motor del seu Mercedes, ha aconseguit minimitzar els danys i arrencarà 11è, protegit pel seu escuder Valtteri Bottas, que ha sigut segon, hereta la ‘pole’ de Lewis i sortirà davant del seu rival pel títol, Max Verstappen.

L’holandès, a dos punts de Hamilton al Mundial, tindrà una oportunitat d’or per assaltar el liderat, tot i que el resultat de la crono d’aquest dissabte deixa una porta oberta a la remuntada èpica del britànic. Fernando Alonso començarà des del cinquè lloc després de protagonitzar una excel·lent actuació, la millor, sens dubte, en el que portem de temporada i des de la seva tornada a la Fórmula 1 amb Alpine.

Suspens

Als lliures matinals, la climatologia ha donat la volta als resultats de divendres, en els quals es va imposar la potència de Mercedes. En condicions de terra moll, ha prevalgut la càrrega aerodinàmica i els Red Bull s’han posat al capdavant, a l’estela del filial Alpha Tauri de Pierre Gasly.

La classificació també ha començat amb certa dosi d’intriga quan han caigut les primeres gotes durant la Q1, tot i que la pista s’ha anat assecant progressivament. La primera sorpresa ha sigut la prematura eliminació de Daniel Ricciardo (McLaren), mentre que Mick Schumacher (Haas) ha celebrat gairebé com un triomf haver passat el tall per segona vegada aquesta temporada. No han superat la tria el seu company Mazepin, Latifi (Williams) i els dos pilots d’Alfa Romeo, Raikkonen i Giovinazzi. 

Alonso, que no ha patit per seguir endavant, s’ha animat en la següent ronda, en la qual ha estat amb els «grans» en igualtat de condicions, amb el compost mitjà de Pirelli, per assegurar-se el pas a la decisiva Q3 amb el cinquè millor registre després d’encadenar dues voltes perfectes. 

Notícies relacionades

Lewis Hamilton ha dominat la tanda per davant de Bottas i Verstappen, a poc més de mig segon. I s’han quedat fora Vettel (Aston Martin), Ocon (Alpine), Russell (Williams), Mick Schumacher (Haas) i un Carlos Sainz que penalitza últim en graella després de canviar de motor i només ha sortit a la pista en els últims compassos de la Q2 per donar rebuf a Leclerc i que el monegasc pogués entrar en la lluita per la ‘pole’. 

El pols per la ‘pole’ ha sigut clarament per a Hamilton, que ahir va avisar que era el seu objectiu si volia «limitar la pèrdua» per la sanció després de recórrer a la quarta unitat de potència, igual que va fer Verstappen a Rússia. Al neerlandès i a Red Bull els va sortir bé la jugada, ja que Max va aconseguir acabar al podi (2n) a Sotxi. Aquest diumenge a Turquia, Hamilton intentarà el «més difícil encara» i buscarà la remuntada des de l’11a posició per sumar la que seria la seva tercera victòria en aquesta pista.