ICONA DE LA MODA

Hamilton, l’home de les mil cares

Lewis Hamilton, que manté un pols al límit pel títol d’F-1 amb Verstappen, troba la seva particular via d'escapament en la moda

Hamilton, l’home de les mil cares

Vicent Jannink / AFP

3
Es llegeix en minuts

Als seus 36 anys i després de 15 temporades a la Fórmula 1, Lewis Hamilton ha construït un personatge que no deixa indiferent i cada vegada més allunyat del prototip de pilot d’elit. Els diumenges continua sent l’esportista perfecte, capaç d’oferir la seva millor versió a la pista. Però quan marxa del circuit de torn, emergeix una altra persona. Coquet a l’extrem i obsessionat amb la moda, recorre mig món en el seu jet privat, acompanyat del seu inseparable buldog Roscoe, per fer-se amb les estrelles de Hollywood i la passarel·la. 

Els dijous previs a un gran premi, Hamilton combina les dues facetes. Abans d’enfundar-se en la seva roba de treball amb els colors de Mercedes Petronas, el britànic amenitza la tarda als fotògrafs que esperen l’arribada dels pilots a l’entrada del pàdoc. Cada vegada s’atreveix amb un abillament més cridaner i les xarxes s’inunden de ‘mems’ i tota mena de comentaris –també n’hi ha de positius– sobre això. A Turquia, Lewis va aparèixer amb una aparatosa faldilla escocesa i pantalons, amb jaqueta Burberry a joc.

I aquesta vegada li van preguntar per la seva indumentària. «És bastant atrevida», va reconèixer sobre la seva faldilla. «M’agrada molt el que fa Burberry i m’encanta el conjunt. Repasso tota mena d’imatges diferents a internet i trobo coses que m’agraden. Fa un parell d’anys vaig fer una sessió de fotos per a ‘GQ’ amb una faldilla escocesa, una que vam fer especialment amb Tommy Hilfiger. Qualsevol pot portar el que vulgui. Hi haurà gent que no ho entengui, però no passa res», va explicar Hamilton sense incomodar-se.

«Esperem que amb el temps les persones que avui critiquen la meva manera de vestir puguin obrir la seva ment i deixin que la gent sigui qui vulgui ser i vesteixi com vulgui, com li agradi més», va reclamar l’heptacampió del món d’F-1, que, això sí, és conscient que no s’ajusta a la imatge d’un pilot tradicional. 

«Sempre he pensat que la Fórmula 1 era un lloc en el qual no era fàcil ser un mateix. I quan vaig a una desfilada de moda estic envoltat de gent de tots els àmbits de la vida, expressant-se de diferents maneres. És un món molt diferent del de l’F-1, que és molt corporativa», va remarcar Hamilton, que va tenir bastant protagonisme a l’última Met Gala a Nova York. «M’encanta poder separar-me de l’esport, i de la intensitat de tota aquesta temporada. Així que poder tenir una altra cosa, una altra sortida, en la qual centrar-se ajuda a treure-li pes. Quan vinc a un gran premi arribo fresc, perquè no he estat pensant cada dia en la meva lluita pel campionat».

Penalitzat a la graella

Notícies relacionades

La particular passarel·la de la moda de Hamilton ha quedat aparcada aquest cap de setmana i l’anglès, que en l’últim GP de Rússia va aconseguir una fita històrica amb la seva victòria número 100 a la Fórmula 1, ja ha començat a defensar el seu liderat –només 2 punts sobre Max Verstappen–, i ha sigut el més ràpid en la primera sessió lliure del GP de Turquia. 

Passi el que passi aquest dissabte a la ‘crono’, Hamilton ja sap que com a màxim podrà arrencar 11è a la graella, ja que Mercedes ha decidit canviar el seu motor en aquest gran premi i Lewis rep deu llocs de sanció perquè es tracta del seu quart propulsor aquesta temporada quan només se’n permeten tres. L’anglès no sortirà des del fons de la graella, com sí que va fer Verstappen a Rússia, perquè en el seu cas només han substituït el motor de combustió i no tots els components, com en el cas del neerlandès. Mercedes arrisca a Istanbul per evitar problemes de fiabilitat en les últimes sis carreres de la temporada. A Sotxi ‘Mad’ Max va aconseguir minimitzar els danys al remuntar des del fons de la graella fins al lloc del podi. Veurem si Hamilton aconsegueix equilibrar la balança.