mundial de f-1

Hamilton dona negatiu de coronavirus i correrà el GP d’Abu Dhabi

El pilot anglès aconsegueix l’objectiu de poder disputar l’últim GP de la temporada

FILE PHOTO  Formula One F1 - Bahrain Grand Prix - Bahrain International Circuit  Sakhir  Bahrain - November 29  2020 Mercedes  Lewis Hamilton celebrates on the podium after winning the race Pool via REUTERS Bryn Lennon File Photo

FILE PHOTO Formula One F1 - Bahrain Grand Prix - Bahrain International Circuit Sakhir Bahrain - November 29 2020 Mercedes Lewis Hamilton celebrates on the podium after winning the race Pool via REUTERS Bryn Lennon File Photo / BRYN LENNON

1
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton ha superat laCovid-19 que li va impedir córrer a Bahrain diumenge passat i podrà participar aquest cap de setmana en el GP d’Abu Dhabi, l’última carrera de la temporada 2020 que se celebra en l’espectacular circuit de Yas Marina. El britànic, després d’una quarantena de deu dies que el va mantenir tancat a la seva habitació de l’hotel de Manama, va poder viatjar als Emirats Àrabs després de donar negatiu i allà va rebre el vistiplau de la FIA i Liberty Media per competir.

Per poder sortir de Bahrain, segons les autoritats locals, necessitava una PCR negativa i amb el test que li van fer dimecres va rebre llum verda per efectuar el desplaçament. Hamilton es va sotmetre a un altre test a l’arribar a Abu Dhabi en el qual va tornar a donar negatiu, així, assegurant la normativa que ha aplicat aquest any la FIA i la F-1, el van autoritzar a participar en els primers entrenaments lliures. 

Efecte dòmino

La Fórmula 1, posteriorment, va confirmar oficialment que com a conseqüència del resultat negatiu dels dos tests efectuats a Bahrain i Abu Dhabi, el campió estava autoritzat a tornar al pàdoc i, d’altra banda, l’equip Mercedes AMG va confirmar a continuació que Lewis competirà amb Valtteri Bottas aquest cap de setmana.

Notícies relacionades

George Russell, el gran protagonista en el GP de Sakhir de diumenge passat, on va deixar en evidència Bottas, s’ha vist obligat a reprendre el volant de Williams i, continuant amb l’efecte dòmino, serà Jack Aitken qui es quedarà sense córrer aquest cap de setmana.

Finalment, cal destacar que avui tindrà lloc el debut de Mick Schumacher, flamant campió de la Fórmula 2, que per primera vegada participarà en una tanda d’entrenaments lliures. L’alemany agafarà el Haas de Pietro Fittipaldi en la primera sessió, però serà el brasiler qui completarà la resta del cap de setmana. Mick Schumacher ja ha sigut oficialitzat com a pilot de Haas el 2021.