ARRENCA EL MUNDIAL DE F-1

Hamilton acaba amb els rumors a Austràlia

Hamilton aconsegueix la sisena 'pole' consecutiva a Austràlia per davant del seu company Bottas i Mercedes ridiculitza Ferrari

Vettel (Ferrari) i Verstappen (Red Bull-Honda) formaran la segona línia de sortida, amb el jove Leclerc (Ferrari), a la tercera fila

rozas47375388 mercedes  british driver lewis hamilton celebrates after tak190316083042

rozas47375388 mercedes british driver lewis hamilton celebrates after tak190316083042 / ASANKA BRENDON RATNAYAKE

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Tots els pronòstics d’igualtat, fins i tot de superioritat de Ferrari sobre Mercedes, que es van disparar a les proves de Barcelona, van saltar pels aires a la primera prova de foc real, la classificació del GP d’Austràlia. Els caps d’equip, els enginyers i els pilots van equivocar-se en les seves prediccions o Mercedes ha fet un treball fantàstic a la fàbrica en dues setmanes, però el cas és que les dues ‘fletxes de plata’ es van assegurar la primera línia de la graella, i van deixar els Ferrari amb la boca oberta a set dècimes.

Valtteri Bottases va mostrar molt competitiu durant tota la jornada, però en una última volta brutal, Lewis Hamilton va demostrar per què és el campió actual, per què suma cinc títols, per què s’ha ficat al seu radar el rècord de set corones mundials de Michael Schumacher, que fins fa poc semblava inabastable. Davant l’alegria i satisfacció de Mercedes, Mattia Binotto, el nou cap de Ferrari, no creia el que veia en el seu equip. Sebastian Vettel, el tetracampió, i Charles Leclerc, el talent excepcional, es van quedar a més de set dècimes dels Mercedes.

Una volta espectacular

Notícies relacionades

“Encara estic tremolant, perquè ha sigut molt més just del que sembla. Després de les proves no sabíem on seríem, però han treballat molt a la fàbrica i Valteri també ha fet una gran feina”, va explicar Hamilton després de baixar del cotxe, després d’igualar el rècord de sis ‘poles’ consecutives a Austràlia, que estava en poder de Michael Schumacher:  “Ni tan sols sabia que havia igualat aquest rècord. L’hi dedico a la meva família, que és aquí, i a l’equip”, va afegir. “m’hauria agradat que fos al revés”, va confirmar Vettel. “El cotxe anava bé, però els Mercedes són els clars favorits a la victòria”, va explicar Vettel, a set dècimes de Hamilton, una més que l’any passat en aquest mateix gran premi.

Sainz, enmig del trànsit

Carlos Sainz es va trobar amb molt de trànsit en el moment decisiu de la Q-3, als últims dos minuts, cosa que el va llastar fins al punt de no passar el primer tall. Havia sigut més ràpid que el seu company Lando Norris durant tot el cap de setmana i, no obstant, se li va escapar a la crono i haurà d’arrencar en la divuitena posició en la seva primera carrera de l’any al volant del McLaren. “És increïble la mala sort, però em vaig trobar el Williams de Kubica punxant al mig de la pista i he perdut tres dècimes. Estava fent una bona tornada per entrar en els deu primers, però no ha pogut ser”, va explicar el madrileny, que creu que serà “una carrera difícil sortint tan enrere. Tot estava molt atapeït en la classificació, no es podia fallar, però hem tingut aquest problema amb el Williams”.