Márquez pensa més en el 2024 que en l’actual campanya

Márquez pensa més en el 2024 que en l’actual campanya

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El català Marc Márquez (Honda) dona per pèrdua aquesta temporada. O, a tot estirar, creu impossible lluitar pel títol mundial de MotoGP, malgrat que queden encara 14 grans premis, 518 punts en joc i és possible, és clar, restar uns 116 punts (gairebé cinc victòries) que li treu el campió, ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati).

Quan li preguntem a Márquez per la reunió, descoberta per Motorsport.com, que va mantenir amb dos dels màxims responsables d’Honda al Japó, Shiniji Aoyama i Koji Watanabe, abans de la carrera del Gran Premi d’Itàlia, que es va celebrar a Mugello, Márquez va explicar que s’havia parlat «més del futur, més del projecte 2024, que de la moto actual, tot i que ells continuen disposats a millorar la moto que tenim ara».

«Va ser una reunió molt productiva, em va semblar molt bé, em va fer il·lusió, em va demostrar que continuen pensant a guanyar, quan dos dels capitostos del Japó venen a Europa, es desplacen al circuit i em demanen opinió del que està passant i consells per al futur», va comentar el pilot de l’equip Repsol Honda.

Tot té el seu temps

«Però les coses –va continuar explicant un serè Márquez–, no només en les carreres de motos sinó en la vida, no arriben d’un dia per a l’altre, tot té el seu temps. Ells saben que estic disposat, malgrat que els caps de setmana de gran premi són ara molt més complicats, a provar coses, fins i tot, durant el cap de setmana i, per tant, podem començar a treballar en el 2024 quan vulguin».

Márquez va reconèixer que estava content per la predisposició dels caps d’Honda de desplaçar-se a Europa i saber què està passant. «El telèfon, hi insisteixo, és molt fred. He de reconèixer que em costa saber què està passant al Japó, què pensen, però vaig firmar fins a finals del 2024 i la meva intenció, la meva predisposició i, sobretot, motivació és seguir amb Honda. És més, quan penso què en serà de mi, a partir del 2024, penso que ¡tant de bo! Que el projecte guanyador continuï sent el d’Honda i pugui seguir amb ells».

«Que els ‘capitostos’ d’Honda vinguin a Europa, al circuit, i demanin la meva opinió del que passa, demostra que volen millorar»

Marc Márquez / Pilot de l’equip Repsol Honda

Quan li recordem que, fa anys, el màxim representant de Yamaha en el Mundial de MotoGP li va demanar disculpes públicament a Valentino Rossi per la moto que li havien donat, Márquez va ser molt, molt, contundent: «Ni demano, ni vull, ni crec que s’hagin de disculpar. Ells han intentat fer una moto guanyadora, no ho és i hem de continuar treballant a millorar-la. I continuo tenint fe que ho aconseguirem. El test de Misano, després de l’estiu, és importantíssim i, potser, sortim d’allà amb les coses molt més clares».

Honda, com sap tothom, està guanyant en l’F-1 amb el motor que li subministra a Red Bull i, des de l’any passat, els dos departaments d’R+D d’Honda Motor estan integrats, el d’F-1 i el de MotoGP. «Mai he tingut la impressió –ha explicat Márquez– que Honda dedicava més recursos a l’F-1 que a MotoGP. És més, fa 11 anys que soc amb Honda a MotoGP i sempre, sempre, m’he sentit molt acompanyat».

Por de Marc Márquez

Respecte als comentaris i, fins i tot, declaracions d’alguns responsables de marques i equips que diuen que tenir Márquez és doblement perillós «perquè sembla que quan guanya, guanya ell i, quan perd, perd la moto», el vuit vegades campió del món va ser, també, molt clar:  «El pilot més fort és el que guanya i jo no estic guanyant. Que em sento amb velocitat, sí; que em sento competitiu, també; que em sento fort, per descomptat, i compromès amb Honda, però hem de treballar junts i molt dur per superar la situació».

Notícies relacionades

Márquez, que ha guanyat a Sachsenring sempre que ha corregut, creu que aquest és un bon cap de setmana per poder donar-se una alegria i celebrar-ho amb l’equip. «Aquest circuit m’agrada molt, em porta bons records i guanyar serà, més que una taula de salvació, una qüestió moral, una bona notícia per a tothom».

¿Com està el seu equip? «L’equip, sobretot el meu, que fa més d’11 anys que és amb mi, és el reflex del pilot, i si em veuen motivat i amb ganes, ells també ho estan. Tinc el millor equip humà i tècnic del pàdoc, i m’agradaria recompensar-lo amb un podi aquest cap de setmana».

Temes:

Motos