MOTOCICLISME

El barceloní Àlex Rins corona Honda en el Gran Premi de les Amèriques aprofitant un altre error de Bagnaia

El barceloní Àlex Rins corona Honda en el Gran Premi de les Amèriques aprofitant un altre error de Bagnaia

Dustin Safranek-USA TODAY Sports

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ja ho va dir Alberto Puig, Team Manager de l’equip Repsol Honda, «no ens descartin tan aviat perquè som Honda». Després de dos anys de sequera (Marc Márquez va guanyar, el 2021, a Misano i aquesta és l’última victòria de la firma japonesa) i, en la tercera carrera de la temporada, el Gran Premi dels Estats Units, que s’ha celebrat avui al preciós traçat d’Austin (Texas), la firma japonesa, la més guanyadora de totes, ha tornat a dalt de tot del podi.

I no, no ho ha fet amb un nou triomf del campioníssim de Cervera (Lleida), sinó amb Àlex Rins, el pilot barceloní de l’equip satèl·lit LCR de la marca alada, que avui ha aconseguit el podi número 100 de la seva història, que va aprofitar un altre error, el segon consecutiu, del campió italià ‘Pecco’ Bagnaia, que, com li va passar a Termes de Río Hondo (Argentina), va anar per terra quan es va col·locar en segona posició.

Carrera impressionant

Rins, de 27 anys, que ja havia guanyat aquí en les tres categories (Moto3, el 2013; Moto2, el 2016 i MotoGP, el 2019), que des de la sortida ja es va enganxar a Bagnaia, que va ser segon en la carrera a l’esprint de dissabte i que és un altre dels reis d’aquest traçat ja que sempre li ha agradat, va protagonitzar una carrera impressionant, no només aprofitant l’incomprensible error de Bagnaia sinó que es va mantenir sempre a distància dels seus més immediats perseguidors, que van ser l’italià Luca Marini (Ducati), el germà de Valentino Rossi, i el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que ha començat a acumular punts de cara a lluitar pel títol.

Va ser, sens dubte, una carrera de supervivència (de 22 pilots només van acabar 13) ja que hi va haver un munt de caigudes. La primera, en la primera volta, quan Jorge Martín (Ducati) va fer caure Àlex Márquez (Ducati) i també va anar per terra, tot sol, Aleix Espargaró (Aprilia), a qui, malgrat el quart lloc de dissabte, mai li ha agradat aquest traçat. Més tard van caure Jack Miller (KTM), quan era tercer, Joan Mir (Honda) i Takaaki Nakagami (Honda).

Qui sí que va seguir en carrera, no fent una gran carrera però perfectament conscient de la seva inferioritat aquest diumenge, va ser el líder del Mundial, l’italià Marco Bezzecchi (Ducati), que va travessar la meta en sisena posició, aconseguint mantenir no només el liderat, sinó augmentar l’avantatge sobre el segon del campionat, que continua sent Bagnaia.

Mundial de pilots:

1. Marco Bezzecchi (Itàlia), 64 punts

2. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia), 53

Notícies relacionades

3. Àlex Rins (Espanya), 47

4. Maverick Viñales (Espanya), 45.