ARRENCA EL MUNDIAL MÉS VIBRANT

L’era virtual arriba a les retransmissions de MotoGP de DAZN

La retransmissió del GP a l’esprint de dissabte, amb la meitat de voltes de diumenge, genera un cap de setmana vibrant en què els aspirants al títol perseguiran els primers punts

Dani Pedrosa, exestrella d’Honda, pilot provador de KTM i que reapareixerà en el Mundial a Jerez als comandaments d’una de les motos austríaques, és el nou fitxatge de la cadena

L’era virtual arriba a les retransmissions de MotoGP de DAZN

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de motociclisme, amb la categoria de MotoGP com a gran atracció i la presència de 10 pilots espanyols lluitant pel podi, el mai vist (bé, el 2017 també es va establir aquest rècord de 10 espanyols en la màxima cilindrada, però no amb motos tan competitives), arrenca aquest divendres a DAZN, la plataforma global líder de ‘streaming’ d’esport, que oferirà una temporada més la millor cobertura del campionat de dues rodes.

Els aficionats podran disfrutar de les 21 proves del campionat al complet, amb tots els entrenaments, classificacions i carreres, tant les dels diumenges (15.00 hores) com els esprints de dissabte (16.00 hores), el nou format de carrera que es disputarà amb la meitat de voltes que el GP gran de diumenge. DAZN oferirà una àmplia varietat de continguts a la carta amb programes propis, reportatges, entrevistes i documentals. Hi haurà, doncs, 42 apassionants carreres al llarg d’una temporada que durarà nou mesos.

El mai vist

Aquesta temporada, DAZN portarà a terme la cobertura més completa del mundial de MotoGP vista fins al moment, ja que a més de tenir equip present en tots els grans premis estrena un nou plató virtual en què l’aplicació de la tecnologia més puntera permetrà a l’aficionat disfrutar de MotoGP com mai. Entre altres possibilitats, des del nou plató es podran analitzar els circuits d’una manera mai vista en la competició, crear realitats augmentades de motos i qualsevol altre objecte, a més de poder generar finestres virtuals per a anàlisi d’imatges i connexions amb el circuit, i convertirà cada carrera en una autèntica experiència.

Notícies relacionades

El nou format de retransmissions continuarà comptant amb Ernest Riveras com a líder des d’aquest revolucionari plató virtual on estarà acompanyat per Juan Martínez i Ricard Jové com a experts, i per Carles Pérez, que presentarà en plató. Per la seva banda, Izaskun Ruiz continuarà sent, juntament amb Natacha Alfageme i Borja González, l’encarregat d’acostar tota l’acció, informació i entrevistes des dels circuits.

La tornada de Pedrosa

El gran fitxatge de la temporada és l’històric Dani Pedrosa, que compta amb 31 victòries en MotoGP i s’incorpora a l’equip de comentaristes per oferir una visió encara més completa de la competició als aficionats juntament amb Jorge Lorenzo, Carlos Checa i Àlex Crivillé. «Els pilots de Ducati són els màxims aspirants a reeditar victòries», assenyala Pedrosa. «Hi haurà competència entre els seus propis pilots, però no s’ha de descartar res ni ningú, ja que les altres marques també tindran alguna cosa a dir, perquè tot i que no sigui de sortida, en algun moment començaran a acostar-s’hi. ¿On seran Marc Márquez i Fabio Quartararo? Com la resta de figures, és millor deixar que comenci l’acció per treure conclusions que jugar a les hipòtesis». El propi Pedrosa serà un d’aquests protagonistes al llarg de la temporada, ja que correrà el GP de Jerez amb una KTM amb una invitació de l’organització, cosa que provocarà que DAZN l’utilitzi aquell cap de setmana per explicar encara més i millor les interioritats de la seva tornada a l’alta competició. DAZN no només ampliarà la cobertura durant les retransmissions dels grans premis, sinó que també generarà nous continguts tant previs com després de les carreres per acostar encara més la competició als aficionats. En primer lloc, els dijous previs a gran premi, Carles Pérez serà l’encarregat de presentar un nou programa al canal de DAZN a Twitch, que comptarà amb connexions inèdites en les quals ensenyarà tots els secrets del circuit. D’altra banda, els dilluns després de les carreres es podrà disfrutar a DAZN de ‘Bandera a cuadros’, el programa presentat per Natacha Alfageme i Daniel Martín en el qual mostraran i analitzaran tot el que no s’ha vist durant el cap de setmana.