COPA DEL MÓN DE MOTO E

Misteri: ¿Per què Ducati ha batejat les seves motos amb noms de dones?

  • Cada V21L del Mundial de Moto E porta gravat al seu xassís el nom d’una dona, tot i que ningú coneix el motiu de semblant detall

  • Ducati no ofereix cap explicació i, probablement, explicarà, a Le Mans (14 de maig), en la primera cursa de l’any, la raó d’aquesta campanya

Misteri: ¿Per què Ducati ha batejat les seves motos amb noms de dones?

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La pretemporada de motociclisme va arrencar fa més d’un mes amb el primer test de Sepang, a Malàisia, a càrrec de la categoria de Moto GP. Va seguir, quinze dies després, amb el recent assaig a Portimao (Portugal), seu, la setmana vinent, de l’arrencada del Mundial, però, al marge dels entrenaments que se celebraran aquesta setmana per estrenar les màquines de Moto 3 i Moto 2, la setmana passada es va produir, concretament el 8 de març, l’estrena de les noves motos Ducati, conegudes com a V21L, de la Copa del Món de motos elèctriques (Moto E), que aquest any estrenen muntura a càrrec de la firma italiana de Borgo Panigale.

La dada més rellevant i que continua envoltada d’un misteri i secret tremend, que alguns consideren absurd ja que ja tots s’han adonat del detall, és que Ducati, ningú sap la raó autèntica, ha decidit batejar amb nom de dona, gravat a cada un dels 18 xassisos de les 18 motos que posen a disposició dels equips que competeixen en aquest Mundial silenciós, totes i cada una de les seves motos.

La primera explicació que van dir alguns, però, insisteixo, mai confirmada per Ducati, que es nega a parlar del tema fins a la primera cursa de la temporada, que se celebrarà en el popular i històric traçat de Le Mans, a França, és que, com que el primer test amb aquestes màquines es va celebrar el 8 de març, a Jerez, Dia de la Dona, va ser una manera d’homenatjar les dones de Ducati.

Una altra raó que forma part de la loteria fins a esbrinar quin és el motiu real d’aquesta campanya d’imatge és que els 18 noms, entre els quals hi ha Stella, Alessia, Fernanda, Elena, Dafne, Fortuna, Elettra, Claudia, Giuliana, Elisa, que és la que pilotarà l’espanyola María Herrera, que és l’única dona que competeix en aquest campionat, Felsina... corresponden a persones que treballen en la fàbrica de Borgo Panigale de la poderosa marca italiana.

Notícies relacionades

I, finalment, hi ha una tercera hipòtesi i és que tots els noms estan vinculats a la història de la regió de l’Emília-Romanya, on resideix Ducati. En aquest sentit, per exemple, una de les dues motos de l’equip del desaparegut Fausto Gresini porta gravat el nom de Felsina, que era el nom amb què va néixer Bolonya.

Mentre Ducati es nega a donar una explicació a aquesta campanya d’imatge, a aquest petit, curiós i graciós detall, el cert és que les especulacions han sigut diverses i, probablement, totes formen part, d’alguna manera, de la raó per la qual la firma italiana ha decidit estrenar-se en aquest nou campionat en què participa.