MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez: «Doohan em va dir que, després de l’operació, aprendria a guanyar d’una altra manera»

  • El pilot de Cervera (Lleida) reconeix que el pentacampió australià li va recomanar que s’operés per quarta vegada i li va dir que, tot i que anés canviant el seu estil, podria tornar a competir al més alt nivell

  • Els pilots de MotoGP mostren la seva satisfacció per córrer a Phillip Island (Austràlia), un traçat situat en un lloc paradisíac en el qual, si els flueix el pilotatge, s’ho passen millor que en clloc més

Márquez: «Doohan em va dir que, després de l’operació, aprendria a guanyar d’una altra manera»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Austràlia. Phillip Island. Es va acabant el Mundial de motociclisme. Només queden tres etapes: Austràlia, Malàisia i València. Phillip Island, circuit que encanta, que enamora, que entusiasma tots els pilots i lloc celestial per a tothom. La baralla pel títol de MotoGP continua ficada en un puny: Fabio Quartararo (219 punts), ‘Pecco’ Bagnaia (-2), Aleix Espargaró (-20), Enea Bastianini (-39) i Jack Miller (-40). Queden 75 punts en joc. El ‘Diablo’ diu, amb raó, que ell ja sap el que és guanyar estant sol «així va ser com vaig guanyar el títol l’any passat». I Bagnaia explica, amb la boca petita, «que no necessito ajuda per derrotar Fabio». No sé jo.

I enmig d’aquesta tremenda lluita Marc Márquez buscant la seva refundació, consagrant, amb enormes actuacions i millors resultats de l’esperat, la seva tornada a l’alta competició després de la seva quarta operació al braç, húmer i espatlla dreta. Som a Austràlia, així que MM93 va parlar del seu amic i admirat Mick Doohan, pentacampió de 500 cc. «Parlo molt amb Mick perquè ell, com Alberto (Puig, cap de l’equip Repsol Honda), té molta experiència en lesions serioses, greus, en operacions complicades. Vaig parlar amb Mick abans de la quarta intervenció i em va dir que m’operés, que era el camí, i que, després de la intervenció, segur que tornaria a trobar la manera, l’estil, diferent, potser, per tornar a competir, per tornar a guanyar, tot i que no fos de la mateixa manera».

Elogis a Phillip Island

Márquez, com la resta de companys de graella, elogia, no només el traçat, sinó el lloc on es troba Phillip Island, enganxat a l’oceà Índic. «És bonic córrer aquí, molt divertit, és tot molt veloç, però has de tenir, divendres, un bon inici, si no no és fàcil redreçar el camí. Si tot et flueix des del primer minut d’entrenament, tot et va bé, segur. Aquí vas molt ràpid i has de tenir un bona relació amb la moto perquè tot et surti rodó». Márquez reconeix haver-se recuperat bé del gran esforç del Japó i Tailàndia «ja que aquesta setmana de descans ha sigut vital perquè els músculs del braç dret recuperin el seu to, ja que torna un altre doblet».

És veritat que Márquez va dir, abans de decidir reaparèixer a Motorland (Aragó), que no hagués escollit Phillip Island per tornar a competir ja que era un traçat molt veloç, però ja porta diverses carreres i, per tant, ja tot va millor. I, en aquest sentit, el noi de Cervera (Lleida), ara instal·lat a Madrid, comparteix plenament la felicitat que mostren tots els pilots per competir en un traçat que els provoca molt bones sensacions.

«Aquí no es corre, aquí es balla. Si aconsegueixes forçar la moto, disfrutes moltíssim»

Jack Miller / Piloto de Ducati Corse

«Som en un lloc únic. En MotoGP, no tens gaire temps per veure el paisatge, l’oceà, mentre corres, però és preciós córrer aquí», assenyala Quartararo. «Aquí no has de frenar pel broc gros i pots disfrutar de revolts velocíssims com el 3, el 7, el 8, el 9 i el d’entrada en meta. És molt, molt, ràpid i, si estàs bé, disfrutes moltíssim».

Un GP molt diferent

«No sembla un cap de setmana de carreres normal, habitual. No sembla que vinguis a córrer. No vius en un hotel, vius en cases, et fas l’esmorzar... no ho sé, és un lloc fantàstic», comenta Bagnaia, que li ha restat 89 punts a Fabio en les últimes set carreres. «Aquestes més relaxat que altres grans premis i el traçat és, diguem, a l’antiga, clàssic, molt divertit i veloç, sí».

Notícies relacionades

«Què diré jo de casa meva», diu Miller, feliç després d’haver-se casat, fa cinc dies, amb Ruby. «És cert que a tots ens agrada Phillip Island. ¿A qui no li agrada un lloc tan bonic? Aquí no es corre, aquí es balla, perquè tot és molt fluid. Hi ha canvis de direcció continus, pujades i baixades i t’ho passes molt bé pilotant. Bé, això si aconsegueixes una gran comunió amb la teva moto, que és el que ens està passant aquest any a tots els pilots de Ducati».

«Doncs sí, és cert, a tots ens encanta Phillip Island», explica el més gran dels Espargaró. «La velocitat mitjana és molt alta, aquí el pilotatge compta molt i per això disfrutem molt. Vas enllaçant revolt rere revolt, no tens frenades fortes, tot flueix i l’adrenalina es va acumulant al teu cos. És divertit, sempre que et vagin sortint els temps».

Temes:

Motos