CAÒTIC INICI A MOTORLAND

Victòria de Bastianini, caiguda de Quartararo i abandonament de Márquez

  • El campió francès va xocar a la primera volta amb Márquez, que, a continuació, es tocaria amb Nakagami i no tindria més remei que abandonar el GP d’Aragó

  • Bagnaia, que sortia des de la ‘pole’, va cedir, en l’última volta, davant l’empenta de Bastianini, però, amb el segon lloc, se situa ja a només 10 punts de Quartararo en el Mundial

Victòria de Bastianini, caiguda de Quartararo i abandonament de Márquez

Efe

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Gran Premi d’Aragó, 15a prova del Mundial de Moto GP, celebrada avui al circuit aragonès de Motorland, en presència de 37.346 espectadors, va començar amb un caos tremend, provocat per una maniobra estremidora entre Marc Márquez (Honda), que havia realitzat una gran sortida, i el campió i líder de Moto GP, Fabio Quartararo (Yamaha). «El que ha passat és que Bastianini i Aleix (Espargaró) han fet una maniobra molt rara a la corba 3, tot just sortir, jo he frenat com he pogut per evitar-los, he deixat anar el gas, però Fabio no ha pogut frenar, ja que anava molt enganxat a mi, ha xocat amb mi i ha caigut a terra. Una peça de la seva moto s’ha ficat a la meva roda posterior i, a la corba 5, quan he accionat la suspensió posterior, s’ha bloquejat la roda i Nakagami ha xocat amb mi, cosa que l’ha fet caure. Tot un desastre i em sap molt de greu», va comentar Márquez al micròfon de DAZN.

Victoria de Bastianini

El cert és que aquesta maniobra va suposar no només l’abandonament de Quartararo, que va cedir 25 punts del seu avantatge (30 punts) sobre l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), sinó també la retirada de Márquez en la seva tornada, 112 dies després de la seva última cursa a Mugello. La cursa va continuar sent dominada per Bagnaia fins que Enea Bastianini (Ducati), la ‘Bestia’, el seu company l’any vinent a l’equip oficial de Ducati, lliure d’ordres, el va superar en l’última volta i va aconseguir una sonada victòria, que va impedir que el líder de la firma de Borgo Panigale restés encara més punts a Quartararo, que continua sent líder, a falta de cinc grans premis, és a dir, 125 punts.

Podi d’Aleix Espargaró

La carrera de Bagnaia va tornar a ser impecable, però la de Bastianini va ser molt similar a la de fa quinze dies a Misano, tot i que, en aquella ocasió, quan va mirar d’avançar ‘Pecco’, també a l’última volta, va cometre un error i no va poder consumar la maniobra, cosa que va permetre que Bagnaia guanyés la seva quarta cursa consecutiva. Aquesta vegada, la ‘Bestia’, que, a falta de 15 voltes, ja es va posar com a líder però va haver de cedir aquesta posició a l’anar-se’n molt de llarg en una corba llarga d’esquerres; ha esperat el seu moment, conscient que conserva millor els pneumàtics que ningú en les últimes voltes i ha consumat el seu avançament, davant l’admiració de gairebé els 40.000 espectadors que avui hi havia a Motorland.

Notícies relacionades

Menció a part mereix la carrerassa d’Aleix Espargaró (Aprilia), que va caure dues vegades aquest cap de setmana, perquè ha acabat en tercera posició i s’ha tornat a posar en la baralla pel títol, ja que segueix figurant en tercera posició del Mundial, ara a 17 punts del ‘Diablo’.

Mundial de Moto GP: 1. Fabio Quartararo (França), 211 punts; 2. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia), 201; 3. Aleix Espargaró (Espanya), 194; 4. Enea Bastianini (Itàlia), 163 i 5. Jack Miller (Austràlia), 139.

Temes:

Motos