SUPERADA LA QUARTA OPERACIÓ

Marc Márquez reapareixerà dimarts en el test de Misano

  • El líder de l’equip Repsol Honda anuncia, després de fer un altre petit entrenament privat amb una moto de carrer molt semblant a la del gran premi, que se sent preparat per posar-se a prova a Itàlia

Marc Márquez reapareixerà dimarts en el test de Misano

EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El pilot català Marc Márquez, de 29 anys, vuit vegades campió del món de motociclisme, rei deMotoGP fins que es va trencar l’húmer dret, a Jerez, fa dos anys, i l’equip Repsol Honda acaben d’anunciar que el pilot de Cervera (Lleida) serà aquest cap de setmana a Misano, on se celebra el Gran Premi de San Marino, preparant la seva reaparició, dimarts vinent, en l’importantíssim test que realitzaran tots els equips de la màxima categoria amb vista, en gairebé tots els casos, a la temporada vinent. Per a l’equip Honda és vital que Márquez, l’únic pilot que ha entès l’Honda RC213V durant l’última dècada, pugui treballar sobre les solucions que estan preparant des del Japó per mirar d’alçar el vol després d’una de les pitjors temporades en la història de la firma alada.

Prova de veritat

Márquez, que va rebre fa poc més d’una setmana el vistiplau dels metges que el van intervenir en la quarta operació al braç dret i han controlat la seva recuperació, estava ja preparat per intentar reaparèixer al més aviat possible per ajudar el seu equip. I en aquest sentit, abans de viatjar a Misano (Rimini, Itàlia), va voler posar-se a prova en dos entrenaments privats, al circuit de Motorland (Aragó), als comandaments d’una Honda CBR600RR, una moto de carrer de més de 200.000 euros, la màquina més semblant a una Honda de gran premi, que es van fer el 31 d’agost i avui mateix, 2 de setembre.

Notícies relacionades

Márquez, que després del primer assaig, va publicar un tuit en què explicava: «M’he aixecat amb uns cruiximents que no són ni mig normals» degut, sens dubte, als molts mesos que feia que no pujava a una moto gran, sembla haver-se trobat molt millor en l’entrenament d’avui, divendres, i per això ha publicat a les xarxes un graciós vídeo en què anima els seus seguidors a seguir-lo. «Let’s goooo», acaba dient el campió de Cervera.

Reunions a Àustria

Malgrat que tot sembla haver estat envoltat del més gran dels misteris, el cert és que a l’equip Repsol Honda tenien molt clar, després que Márquez rebés l’OK dels seus metges i que visités el seu equip en el Gran Premi d’Àustria, celebrat, fa dues setmanes, en el preciós traçat de Spielberg, que Marc estaria en el test vital de dimarts i dimecres de la setmana vinent. És més, segons ha pogut saber El Periódico, ja en els dos dies de Spielberg, dijous i divendres, el més gran dels Márquez Alentà va passar pel pàdoc del Mundial i va mantenir llargues i fructíferes reunions amb l’‘staff’ màxim del departament de competició d’Honda (HRC), arribat des del Japó, just per plantejar aquells dos dies d’assaig i el futur de la nova RC213V.