MUNDIAL DE MOTOGP

Bagnaia derrota un immens Viñales a Silverstone

  • El líder de Ducati, guanyador a Assen, repeteix triomf a Anglaterra i s’acosta als dos favorits per guanyar el títol, Quartararo (8è) i Aleix Espargaró (9è), que no han tingut un bon dia

  • Viñales, que ha fet unes cinc últimes voltes per emmarcar, a temps de rècord, ha estat a punt d’arrabassar-li la victòria a Bagnaia, però s’ha hagut de conformar amb la segona posició

Bagnaia derrota un immens Viñales a Silverstone

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tremenda carrera al país de les carreres. Brutal cita al país de la velocitat. Espectacular final en un dels traçats mítics del món del motor, Silverstone, un antic aeròdrom de guerra. I guerra hi ha hagut, i molta, i intensa, protagonitzada per gairebé una dotzena de pilots entre qui, curiosament, en cap moment han estat ¡vaja! cap dels dos candidats i favorits al títol de MotoGP, perquè Fabio Quartararo (Yamaha) ha acabat vuitè, amb problemes de pneumàtics i després del seu càstig de ‘long lap penalty’ i Aleix Espargaró (Aprilia), heroi en el seu cap de setmana més dolorós, novè, que únicament li ha permès al ‘Diablo’ augmentar en un punt la diferència en el Mundial respecte al veterà pilot de Granollers.

La carrera l’ha guanyat un espectacular, rocós i veloç ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), vuitè vencedor diferent a Silverstone en els últims vuit anys, i ho ha fet malgrat que el renascut Maverick Viñales (Aprilia) ha romput una llança a favor seu i ha protagonitzat una de les millors carreres dels últims anys. «Estava per guanyar, però ho intentaré a Àustria d’aquí 15 dies. Soc molt feliç amb aquest nou podi, s’ha de continuar lluitant», ha assenyalat el pilot de Roses després de tenir la glòria, la victòria, entre els dits, ja que ha aconseguit avançar Bagnaia, però el liderat li ha durat només uns metres.

Gran carrera

La victòria de Bagnaia, que significa que Ducati, la millor moto de la graella, té 17 podis consecutius en el Mundial de MotoGP, estreny encara més el campionat («si vull aspirar al títol, si vull complicar-li la vida al Fabio i l’Aleix he de guanyar carreres i ja en tinc dues de seguides, Assen i Silverstone», ha dit l’italià, eufòric, cosa poc habitual en ell), remou una mica la classificació del Mundial de pilots, ja que Aleix Espargaró només ha perdut un punt més respecte a Quartararo (ara està a 22, menys d’una victòria) i Bagnaia s’acosta a 47 del ‘Diablo’ (menys de dos triomfs).

La carrera ha sigut espectacular. Encara més, els 10 primers han creuat la meta separats, únicament, per 6 segons i mig, una cosa mai vista i, després del comandament de Johann Zarco, que acabaria a terra el dia que somiava amb guanyar el seu primer GP en la categoria reina, ha pres el liderat un sorprenent Àlex Rins (Suzuki) fins que ha arribat Bagnaia i s’ha apropiat de la situació.

Mundial, atapeïdíssim

Però mentre Miller, Martin, Bastianini, Oliveira i Mir, que ha acabat, de nou, a terra, intentaven arribar al podi, un portentós Viñales ha fet les cinc últimes voltes a ritme de rècord, ha arribat fins a la cua de ‘Pecco’, l’ha passat, això sí, en una maniobra tan arriscada que ha degut cedir-li de seguida el cap, i ha creuat la meta en segona posició, demostrant que, en efecte, tal com ha pronosticat aquest cap de setmana, vol ajudar el seu company Aleix a ser campió i vol guanyar a Àustria, d’aquí dues setmanes.

Notícies relacionades

I per cert Aprilia, malgrat el poder de Ducati, malgrat els molts equips satèl·lits que té la firma de Borgo Panigale, se n’ha enfilat, de la mà dels seus dos fenòmens, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, en líder del Mundial de constructors, amb 240 punts, dos més que la poderosa marca propietat d’Audi.

Mundial de pilots: 1. Fabio Quartararo (França), 180 punts; 2. Aleix Espargaró (Espanya), 158; 3. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia), 133; 4. Bastianini (Itàlia), 133 i 5. Johann Zarco (França), 114.