MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez: «De moment, no puc prometre victòries ni títols»

  • El campió de Cervera, de 29 anys, no vol plantejar-se objectius impossibles i continuarà lluitant per millorar el seu Honda perquè, al més aviat possible, poder competir amb els favorits

  • «Estic tranquil, sí, tinc contracte fins al 2024, però quan Honda i jo vam firmar, el 2020, va ser per intentar guanyar els quatre títols, però encara no podem», reconeix el català

Márquez: «De moment, no puc prometre victòries ni títols»

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Segueixen les proves, continuen els experiments, cal continuar utilitzant els entrenaments oficials de qualsevol gran premi, per exemple el d’aquest cap de setmana a Le Mans (França), per intentar evolucionar una Honda que es nega a entrar en els revolts tan ràpidament i eficaçment com pretén, com vol, com necessita, «com fèiem en els anys anteriors», Marc Márquez.

El vuit vegades campió del món de motociclisme, que assegura no estar encara «ni per guanyar ni per aspirar al títol», no pensa llançar la tovallola i tot i que demana paciència segueix entusiasmat amb la possibilitat que, en un futur immediat «com més aviat millor, sens dubte», pugui millorar l’Honda RC213V d’aquest any com per poder lluitar pel podi en cada carrera.

Tots massa lluny

El primer dia de Le Mans va ser, insisteixo, un nou test. Demà, dissabte, serà una altra cosa, tocarà prémer ben aviat per millorar el discret 14è lloc d’avui («el nostre lloc real seria, crec, el 9è o així») per posar-se directament en la Q2 i no haver de passar la dura selecció de la Q1. De moment, els bons, els favorits, són llunyíssim. Enea Bastianini (Ducati, 1.31.148 minuts, nova volta ràpida a Le Mans), Aleix Espargaró (Aprilia), Àlex Rins (Suzuki), Johann Zarco (Ducati) i ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) són els que dominen els entrenaments.

Això sí, enmig d’un mercat mogut, on el futur comiat de Suzuki i, per tant, l’alliberament de dos grans pilots com Àlex Rins i Joan Mir, campió del 2020, està complicant la renovació de molts pilots, Márquez és el que està més tranquil ja que, el 2020, davant l’estranyesa general, va renovar amb la firma alada fins a finals del 2024. «És possible, sí, que tenir el contracte més llarg m’ofereixi ara la serenitat que necessito per treballar en el desenvolupament de la moto», ha reconegut MM93 a EL PERIÓDICO avui a Le Mans.

Fidel a Honda

«Sempre m’he sentit molt bé a Honda, tant quan guanyava com quan, en moment de dificultat, especialment amb tantes lesions, m’han respectat moltíssim. Si estigués en la necessitat de negociar aquest any una renovació no tinc cap dubte que amb els primers que parlaria i la meva prioritat continuaria sent Honda perquè, insisteixo, el respecte que han sentit per la meva feina durant el temps que he estat lesionat molt poques fàbriques ho haurien fet», va comentar el pilot de Cervera (Lleida).

«Estic tranquil», va seguir explicant Márquez, «i crec que ells també estan tranquils amb mi, però estem treballant conjuntament ja que, si renovem el 2020 per quatre anys més, va ser perquè volíem guanyar el títol aquells quatre anys, no per estar lesionat o, com ara, passar dificultats durant tantes carreres. Així que esperem que si no és aquest any, que és difícil, arribi l’any que ve, però per insistir no ens guanyaran».

«Tinc contracte amb Honda fins al 2024, però si fos lliure, la meva prioritat seria Honda, ja que m’han respectat moltíssim fins i tot estant lesionat»

Marc Márquez / Pilot oficial de l’equip Repsol Honda

Márquez va insistir a seguir amb els peus a terra i, sobretot, no construir castells en l’aire. «Quan comencem l’any, tots, tots, volem lluitar pel títol. Després, tot just començar el Mundial, els rivals et van col·locant al teu lloc i, a partir d’allà, has de començar tu a entendre tot el cap de setmana i saber fins on pots arribar. Després, vaig patir la lesió de la vista i, ara, he pogut comprovar que no estem encara en condicions de lluitar pel Mundial per molt que vulgui».

Impossible guanyar

Notícies relacionades

Sota l’epígraf, davant la tesi de «necessitem celebrar coses, petites conquistes, per agafar motivació i continuar empenyent», Márquez va reconèixer que, en efecte, el quart lloc de Jerez es va celebrar molt al si de l’equip Repsol Honda. «No puc dir que guanyaré una carrera quan, divendres o el mateix dissabte, em costa ficar-me en el top-10. No vull acumular frustració rere frustració. Per això, vam celebrar la quarta plaça de Jerez, que era el màxim que podíem aconseguir. ¿Es va celebrar?, doncs sí, i molt. Tant de bo pugui parlar de victòries en un futur no gaire llunyà. Avui, a Le Mans, no podem parlar de guanyar, ni recuperar punts al líder. Estem per al que estem que és millorar la moto, evolucionar la posada al punt, adquirir ritme i adaptar-la al nostre pilotatge».

Quan li preguntem si la Honda de l’any passat era millor que la d’aquest any, MM93 respon amb rotunditat: «L’any passat, les carreres eren 15 segons més lentes. Aquest any són més ràpides. La nostra moto ha millorat, però les altres han millorat encara més i estan un pas petit per davant