MotoGP

Horari de MotoGP: Gran Premi d’Espanya al Circuit de Jerez

Després de cinc cites del campionat, continua sense haver-hi un dominador clar, tot i que el lidera l’actual campió, Fabio Quartararo

Horari de MotoGP: Gran Premi d’Espanya al Circuit de Jerez
2
Es llegeix en minuts

El Mundial de motociclisme tindrà aquest cap de setmana la primera de les seves quatre cites en territori espanyol, el Gran Premi d’Espanya, que es disputarà al Circuit de Jerez – Ángel Nieto i al qual Àlex Rins (Suzuki) i Aleix Espargaró (Aprilia) arriben amb opcions de sortir líders en MotoGP, i Sergio García Dols (GasGas), defensant el liderat en Moto3.

Després de cinc cites del campionat, continua sense haver-hi un dominador clar, excepte en Moto2, en què l’italià Celestino Vietti (Kalex) ja ha amassat un bon avantatge, mentre que la categoria ‘regna’ continua amb la seva ‘inestabilitat’ i ara, malgrat un inici ple de problemes, la lidera l’actual campió, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), això, sí, empatat a punts amb Rins.

Com es podia esperar després del que va passar en les carreres anteriors, el Gran Premi de Portugal, ajudat per unes condicions complicades, va oferir un guió diferent del de les Amèriques, tot i que va evidenciar algunes coses com els problemes de la Repsol Honda i les Ducati oficials, que la Suzuki sembla la moto teòricament més ‘regular’ en aquest inici malgrat no evitar els problemes i que Quartararo està traient el màxim partit a la seva M1.

Domini de Quartararo

El de Niça va sumar a Portimao la seva primera victòria de la temporada i primera des del Gran Premi de la Gran Bretanya del mes d’agost passat per reforçar el seu ànim i continuar obrint bretxa amb pilots com Marc Márquez i Francesco Bagnaia, teòricament els seus principals rivals, que ara no ho són.

Quartararo, que suma 69 punts, arriba a un traçat gadità que va dominar en les dues carreres que hi va haver el 2020, i al qual no hi va poder ser pels seus problemes amb la síndrome compartimental al Top 10 en la del 2021, dominada per les Desmosedici de Jack Miller i Francesco Bagnaia, obligats ja a reaccionar i a sortir més assíduament per davant.

L’australià i l’italià sumen 31 punts, els mateixos que un Marc Márquez que no aconsegueix trobar la tecla per posar l’Honda en la lluita pel podi. A Portugal va repetir el sisè lloc d’Austin, tot i que amb diferents sensacions en comparació amb la gran remuntada en el COTA, i ara torna al ‘lloc del crim’, ja que a Jerez va ser on va patir la lesió d’espatlla que tants maldecaps li ha donat.

De tota manera, el vuit vegades campió del món ha guanyat tres vegades al circuit gadità i espera que córrer a casa li doni també un plus per començar a sentir-se competitiu i no cedir més terreny en la lluita pel títol. També voldrà brillar el seu company Pol Espargaró, que també està patint en aquest inici de temporada malgrat el seu tercer lloc a Qatar.

HORARIS GP ESPANYA MOTOGP 2022

  • Divendres, 29 d’abril, entrenaments

9.00 hores: FP1 Moto3

9.55 hores: FP1 MotoGP

10.55 hores: FP1 Moto2

13.15 hores: FP2 Moto3

14.10 hores: FP2 MotoGP

15.10 hores: FP2 Moto2

  • Dissabte, 30 d’abril, entrenaments i classificació

9.00 hores: FP3 Moto3

9.55 hores: FP3 MotoGP

10.55 hores: FP3 Moto2

12.35 hores: Q1 Moto3

13.00 hores: Q2 Moto3

13.30 hores: FP4 MotoGP

14.10 hores: Q1 MotoGP

14.35 hores: Q2 MotoGP

15.10 hores: Q1 Moto2

15.35 hores: Q2 Moto2

  • Diumenge, 1 de maig, carreres

11.00 hores: carrera Moto3 (18 voltes)

Notícies relacionades

12.20 hores: carrera Moto2 (20 voltes)

14.00 hores: carrera MotoGP (17 voltes)