TORNA EL CAMPIÓ

Márquez: «M’he de posar a 300 per saber si estic curat»

  • «Estic molt content, em sento alleujat, però encara queda un llarg camí per recórrer», ha assenyalat el campió de Cervera (Lleida), en la presentació de l’equip Honda de MotoGP

  • «La prioritat aquest any és estar bé físicament, al cent per cent, i em posaré en mans dels millors per a això», assenyala el líder d’Honda, que no té pressa per competir

Márquez: «M’he de posar a 300 per saber si estic curat»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El pilot català Marc Márquez (Honda), vuit vegades campió del món de motociclisme i, fins a la lesió a Jerez de fa dos anys, gran dominador del Mundial de MotoGP, ja ha tornat. Després d’anunciar, dijous passat, que el doctor Sánchez Dalmau li havia donat permís per pujar, de nou, a una moto després de superar, amb temps i paciència –sense haver de repetir la delicadíssima operació a la qual va ser sotmès el 2011– la diplopia que patia a l’ull esquerre, el campioníssim de Cervera (Lleida) ha reconegut avui, en la presentació ‘online’ de l’equip Honda de MotoGP, integrat per ell mateix, el seu germà Álex, Pol Espargaró i Taka Nakagami, que és feliç «molt feliç», tot i que encara li queda un camí llarg i delicat» per recórrer per saber que està «totalment recuperat».

El camí no és cap altre que aquest: «Saber que puc pujar a una moto el més semblant a una MotoGP, posar-me a més de 300 quilòmetres per hora en un circuit del Mundial, resistir un munt de voltes i comprovar que, en efecte, com m’assegura el doctor Sánchez Dalmau, ja he recuperat totalment la visió i estic preparat per, a poc a poc, tornar a la competició». MM93 ha assegurat en la seva aparició davant la premsa especialitzada del Mundial: «La prioritat absoluta d’aquesta temporada és cuidar el cos, millorar si és possible el braç dret, que està millor que el 2021, i, sobretot, cuidar el físic envoltant-me dels millors especialistes. Si estic físicament al cent per cent, que és la meva intenció, podré pilotar com vull».

Molta tranquil·litat

Márquez ha reconegut que està content «molt content». També que se sent «alleujat»: «Però encara amb la tensió viscuda i soferta aquests tres últims mesos per saber si el temps, com vam decidir amb el doctor, curaria aquesta nova lesió». El pilot de Cervera ha insistit que no es precipitarà en la seva tornada, malgrat que els primers entrenaments de pretemporada són a Sepang (Malàisia), durant la primera setmana de febrer. «No canviarem els nostres plans malgrat la bona notícia que em va donar Sánchez Dalmau dilluns passat i malgrat que vaig disfrutar molt en l’entrenament de motocròs que vaig fer al traçat de Ponts. Anirem pas a pas».

«Quan el doctor em va dir ‘pots intentar pujar a una moto’, no vaig dubtar a escollir, de nou, l’Honda de motocròs, d’enduro, ja que va ser amb la que vaig tenir la caiguda que em va provocar aquesta lesió i, per tant, vaig voler posar-me a prova en aquestes mateixes condicions, que són, com se sap pel tipus d’especialitat, extremes: salts, girs bruscos, vols, visió perifèrica...i la veritat és que vaig disfrutar i m’ho vaig passar molt bé. Va anar bé, sí. Ara estem intentant organitzar amb Honda i l’equip un test en un traçat del Mundial que pot ser Montemló, Xest, Jerez o Portimão, amb una moto grossa, gran, el més semblant en potència i prestacions a la nostra moto del Mundial. M’he de provar a 300 km/h, forçant, plegant el màxim possible i fent moltes voltes. Allà sabré com estic».

El físic, el primer

Notícies relacionades

Márquez ha recordat que la visió, els ulls, són vitals per a tot. «Hi veus o no hi veus, no hi ha més i, per tant, el primer és curar-se de la lesió. I, sí, com no, quan fa mesos vaig tenir l’accident i vaig visitar, immediatament, el doctor Sánchez Dalmau, vam posar sobre la taula totes, totes, les possibilitats: operació, paciència i, fins i tot, no poder tornar a córrer. Vam decidir tenir paciència, concedir-nos un termini de temps perquè la diplopia es curés sola, i ens ha funcionat, així que estem molt contents amb la decisió presa».

El líder de l’equip Repsol Honda –que, com no podia ser d’altra manera, ha tingut la benvinguda de tots els periodistes i, per descomptat, la felicitació del seu germà, que ha viscut amb ell aquest nou viacrucis, ‘Polyccio’ i ‘Taka’– ha reconegut que la millora es va produir «sobretot» durant les últimes dues setmanes. «I, insisteixo, a partir d’ara, confirmar que la vista està bé sobre una moto potent i millorar el meu estat físic amb un pla d’entrenament especial que estem programant amb el doctor Samuel Antuña [no dels cirurgians que el van operar, per tercera vegada, el braç dret] i el meu fisio. Vull el meu cos al màxim, al cent per cent. Aquest és l’objectiu d’aquest any. De moment».