MUNDIAL DE MOTOGP

El mític Agostini li demana a Rossi que es retiri

  • El 15 vegades campió del món i guanyador de 122 grans premis assegura que no creu en els miracles: «No es pot anar contra el rellotge de la vida»

  • ‘Ago’ creu que el ‘Doctor’ s’hauria de jubilar «perquè els seus fans estan melancòlics, ja que els tenia molt mal acostumats, ja que sempre guanyaven»

El mític Agostini li demana a Rossi que es retiri

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El gran mite del motociclisme, no només italià sinó mundial, el Giacomo Agostini en persona, de 79 anys, posseïdor de 15 títols mundials i 122 victòries (‘Ago’ continua defensant que són 123) acaba de fer unes contundents declaracions al prestigiós diari ‘La Repubblica’ en les quals demana encaridament al veterà campioníssim Valentino Rossi (Yamaha), de 42 anys, 9 títols mundials i 115 victòries, que conclogui la seva carrera esportiva al més aviat possible, evidentment aquesta mateixa temporada i anunciï la seva retirada. Fonts pròximes al ‘Doctor’ han assegurat a EL PERIÓDICO que Rossi encara no ha decidit el seu futur i continuen insistint que tot dependrà dels resultats que, de moment, són nefastos, caigudes incloses.

«Crec molt poc en els miracles», comença explicant Agostini en la seva entrevista. «Jo mateix, com molts altres esportistes, he après en la meva pròpia carn que no hi ha res a fer contra el rellotge de la vida. Tu pots accelerar tot el que vulguis, però ell sempre va més ràpid que tu. Així és l’esport al més alt nivell: a una certa edat, la que té ja Valentino, només continuen uns quants boxejadors, però són púgils vells que lluiten entre ells. A això se li diu espectacle, però és un xou. Això al nostre món, al món de la velocitat, de les motos, no funciona. Només el vi sol millorar amb el pas del temps però, de vegades, deixar passar massa temps el converteix en vinagre».

Elogis a Marc Márquez

No és la primera vegada que el gran ‘Ago’ parla de la difícil situació per la qual travessa Rossi, en la que tothom interpreta que serà, sens dubte, la seva última temporada en actiu. És la núm. 26 de la seva esgarrifosa carrera. Tampoc és ‘Ago’ l’únic que, al llarg del 2020 i 2021, li ha recomanat que ho deixi. «L’altre dia, després de la seva espectacular victòria a Sachsenring, vaig parlar amb Marc (Márquez) i li vaig mostrar la meva admiració pel que va fer i per la manera que s’ha comportat en la seva llarga recuperació. Vam fer broma sobre el fet que ell serà qui em superi en nombre de victòries, doncs ara té 83 triomfs, i té tot el temps del món per aconseguir-ho. I, curiosament, ell em va expressar la seva admiració per Valentino, ja que li sembla increïble que continuï competint malgrat que ni tan sols frega les 10 primeres places diumenge». És cert, i Márquez ho ha dit en més d’una ocasió aquest mateix any: ell no es veu amb coratge de córrer si no pot guanyar o entrar en el top-5 en cada gran premi.

«Només el vi millora amb el temps i, de vegades, si es passa de temps, es torna vinagre»

Giacomo Agostini / 15 vegades campió del món de motociclisme

Notícies relacionades

Agostini, en la seva xerrada amb ‘La Repubblica’. «Valentino ha dit que al juliol prendrà una decisió i l’anunciarà. Ja ha arribat el juliol i tots estem esperant. Ell pot decidir el que vulgui, s’ho guanyat, però jo solc parlar amb els seus seguidors, amb els seus fans, i ells no estan ara contents. Els tenia mal acostumats, sempre guanyaven, sempre tenien èxit i, ara, els trobo melancòlics. Normal».

Una cosa està clara, quan Rossi es jubili iniciarà una nova vida al pàdoc, amo de tot un imperi: la VR46 Acadèmia de pilots, que tants i tan bons pilots està proporcionant al Mundial; els seus dos equips a Moto2 i Moto3 de Sky Racing Team VR46 i, el més important, la seva nova escuderia en el Mundial-2022 de MotoGP, amb aliança amb Ducati, l’Aramco Racing Team VR46, probablement amb el seu germanastre Luca Marini i Marco Bezzecchi.