MUNDIAL DE MOTOGP

Marc Márquez prepara el gran cop a Alemanya

  • El campió de Cervera, que fa 10 anys que guanya a Alemanya, del 2010 al 2019, va aconseguir el millor crono al primer assaig i, després, es va reservar per demà

  • «És el circuit on millor puc pilotar i serà molt bo arrencar des de qualsevol de les dues primeres files», assenyala el pilot líder de l’equip Honda

A1-115140789.jpg

A1-115140789.jpg / RONNY HARTMANN (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Se sabia, s’intuïa, es temia. Marc Márquez (Honda) tramava alguna cosa per al Gran Premi d’Alemanya, que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Sanchsenring on el campeoníssim de Cervera (Lleida) ha guanyat els 10 últims anys que ha corregut allà, del 2010 al 2019, de 125cc a MotoGP. És el seu traçat preferit, és un circuit amb un munt de corbes a esquerres, les seves, i té massa ganes de donar un cop d’efecte com va demostrar (a mitges, es va reservar al segon entrenament del dia) a la primera sessió del matí, que va liderar amb comoditat. Després, MM93 va deixar que els altres aconseguissin el temps i ell va continuar preparant, amb pneumàtics utilitzats, la carrera de diumenge, que és on vol lluir-se.

És més, la seva marca de cascos, Shoei, li va preparar un casc ‘retro’ per al Gran Premi d’Holanda de la setmana que ve, a la ‘catedral’ d’Assen, i Márquez va demanar estrenar-lo aquest cap de setmana a Sachsenring. Ho veuen, alguna cosa trama. Quan li van preguntar si estava jugant al pòquer, amagant les seves cartes, si era una catxa, al no arriscar a la segona sessió del dia a la recerca de la ‘pole’, Márquez va dir, amb el més gran dels seus somriures, bé, amb el seu somriure de sempre, que «no estic per catxes, però no em sentia amb energia per buscar el millor crono a la segona sessió i vaig preferir seguir amb el pla que havíem traçat per preparar la moto de cara a diumenge. Això va ser tot».

Sense ensenyar les seves cartes

Notícies relacionades

Si hi ha periodistes que pensen que Márquez es guarda alguna cosa, imaginin-se el que pensaran els seus companys de graella que ja ahir, dijous, a l’arribar a Sachsenring, van dir, per boca dels millors –-els dos líders del Mundial (Fabio Quartararo i Johann Zarco) i el campió, Joan Mir—que el veia per guanyar o, com a mínim, per arribar al seu primer podi després de la seva tremenda lesió. «Estic bé, sí, encara he de posar més el braç, colze i espatlla dreta a dins, ja que ho veig massa alt en algunes traçades però, sí, sento que aquí, tant la meva moto com jo, estem per intentar fer una bona carrera. Això sí, serà importantíssim arrencar en graella en un dels sis primers llocs, a les dues primeres línies».

Al final de la primera jornada amb l’anglès John McPhee (Mot3, Honda, 1.26.739 minuts), l’australià Remy Gardner (Moto2, Kalex, 1.24.197) i el portuguès Miguel Oliveira (MotoGP, KTM, 1.20.690) com a líders de les tres graelles, Márquez se’n va anar a dormir amb el millor dels seus somriures mentre el veterà italià Valentino Rossi (Yamaha) ocupava la penúltima posició del dia.