MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez: «Que siguem a Sachsenring, no significa que hagi de guanyar»

  • El campió de Cervera estrenarà demà un casc ‘retro’, inspirat en els dissenys utilitzats pels campions dels 70 i 80 del Mundial de 500cc

  • «A Sachsenring no tindré limitacions físiques, és un circuit d’esquerres, que m’agrada, i, per tant, és el lloc ideal per conèixer els límits», assenyala Márquez

Márquez: «Que siguem a Sachsenring, no significa que hagi de guanyar»

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez (Honda) arriba al seu circuit preferit, aquell en el qual ha guanyat les últimes 10 vegades que ha ocorregut (una en 125cc, dues en Moto2 i set en MotoGP, del 2010 al 2019), Sachsenring, Alemanya, i ho fa estrenant un nou casc dissenyat per a l’ocasió, un dibuix molt retro i que provocarà, sens dubte, que milers d’aficionats al motociclisme recordin els cascos de pilots llegendaris de les últimes dècades.

«Hem volgut inspirar-nos en els dissenys dels cascos que lluïen els pilots dels anys 70 i 80. La veritat és que estic enamorat d’aquest disseny i, sí, espero que em doni sort», ha assenyalat el pilot de Cervera (Lleida), que va mostrar, de nou, la seva satisfacció per les set magnífiques voltes que va protagonitzar en l’últim Gran Premi de Catalunya («sempre veient davant meu els favorits»), on va acabar caient («prefereixo aquestes set voltes al màxim, que recordaven el vell Márquez, que acabar el 12è») i, també, pel duríssim test que va tenir, l’endemà, dilluns, a Montmeló «on tant jo com Honda, com tot el meu equip tècnic, liderat per Santi Hernández, vam avançar molt. Sí, em sento molt feliç d’aquell dia».

Honda, amb problemes

Aquell dilluns, segueix explicant MM93, el líder de Honda, la fàbrica del qual arriba a Alemanya amb el seu rècord negatiu de 21 grans premis sense guanyar (l’última victòria, és clar, data de València-2019, en mans de Márquez), «es va poder treballar sense càmeres, sense pressió i sense mirar el cronòmetre, cosa que és vital quan vols provar moltes coses i avançar. I no només això, des que vaig reaparèixer a Portimao no he tingut un dia tranquil com aquell dilluns i la veritat és que vam fer moltíssima feina junts i espero que millorem en l'aspecte competitiu en un circuit on sempre, sempre, m’ha anat bé».

Bé, no, millor que millor. Fa 10 anys que MM93 guanya a Sachsenring. «Que ningú pensi que lideraré tots els entrenaments, aconseguir la ‘pole’ i guanyar diumenge perquè això no passarà o crec que no ocorrerà, entre altres coses perquè tot i que cada vegada em trobo millor, ja que ja m’han tret els antibiòtics que, vulguis o no, sempre et debiliten una mica, encara no estic físicament a tot. Però bé, cada vegada estic millor i arribem a un circuit d’esquerres, que són els meus revolts».

Arriscar per provar-se

Notícies relacionades

Efectivament, Sachsenring, un traçat de 3.371 metres, té 13 revolts, 10 a esquerres i només 3 a dretes. «És evident i en això no us enganyaré que crec que aquí no tindré limitacions físiques com vaig tenir a Mugello o Barcelona. Aquí podré pressionar, no sé si en cada volta, però sí que podré començar a comprovar quin és la meva progressió i el meu real estat de forma, així com l’acoblament a aquesta moto que ens està donant problemes a tots els pilots d’Honda».

Márquez, que ja va témer que algú comenci a pensar que aconseguirà la seva 11a victòria consecutiva als boscos alemanys, va insistir en el fet «que Sachsenring sigui un dels meus traçats preferits, que em vagi bé, que em senti còmode, que tingui molts revolts d’esquerres, que hagi guanyat sempre, no significa que sigui el moment de tornar a guanyar. Crec que és un bon cap de setmana, insisteixo, per mesurar-me, gestionar molt més i millor el risc i els límits».