Acosta continua sorprenent el Mundial amb una altra victòria

• Només el japonès Kato va ser capaç, com a ‘rookie’, de pujar al podi en les tres primeres carreres que va disputar en la seva vida

• «Sé que quan no em diverteixi no seré capaç de guanyar, així que aprofitaré aquest moment», reconeix el ‘tauró de Mazarrón’

2
Emilio Pérez de Rozas

Tremend. Som, sens dubte, en vista d’un dels grans i nous descobriments del motociclisme mundial. El murcià Pedro Acosta, de 16 anys, anomenat el ‘tauró de Mazarrón’, s’ha convertit en un dels gran ‘rookies’ de la història, només comparat a mites joves com Marc Márquez o el japonès Dahiro Kato, capaç de pujar al podi, com Acosta, en les tres primeres carreres de la seva vida en el Mundial, amb la diferència que aquest joveníssim murcià, líder destacat del campionat de Moto3, ha guanyat dos d’aquests tres ‘calaixos’, ja que va vèncer a Qatar, sortint l’últim, arrencant des del carrer de tallers, i avui al preciós i vertiginós traçat de Portimao (Portugal).

Acosta (KTM), que ha enlluernat tothom, s’ha tornat a comportar a Portugal, la tercera carrera de l’any, com si fes deu anys que és al Mundial quan són, realment, només tres caps de setmana, dos de seguits a Losail (Doha) i aquest de Portugal. Va estar tot el temps marcant el ‘poleman’ i el pilot que ha manat durant gairebé totes les voltes, l’italià Dennis Foggia, seguint-lo, estudiant els seus moviments i, sobretot, investigant on el podia superar.

Candidat al títol

I ja en l’última volta, Acosta, que ha sumat 70 dels 75 punts possibles, ha superat Foggia en un interior de dretes i, al final, en l’últim revolt, el pilot murcià ha patit un espeternec de la seva KTM que ha sabut controlar amb l’experiència de tot un veterà, redreçar la moto i aguantar l’esprint de la poderosa Honda de Foggia, que ha creuat la meta a centímetres del murcià, a qui va vèncer per només 51 mil·lèsimes de segon.

«Ha sigut una carrera increïble», va reconèixer Acosta abans de pujar al podi a Dorna TV. «Ha sigut un cap de setmana delicat, ja que la pista no ha estat sempre bé, amb humitats, i no ha sigut fàcil preparar la carrera. Quan he sortit a pista li he dit al meu equip que volia disfrutar de totes les voltes i, al final, emportar-me el trofeu, sí».

Acosta va reconèixer que havia parlat amb el seu cap, el finlandès Aki Ajo, a qui ha dit que «si no em diverteixo, no guanyaré, així que el que faré és passar-m’ho bé durant 25 minuts i, al final, emportar-me un premi, un trofeu. Sé que patiré en circuits que no conec i, per tant, si volem arribar al final amb possibilitats d’un premi gran, haurem de ser llestos en els traçats on no puguem guanyar».

Mundial de Moto3: 1. Pedro ACOSTA (Espanya), 70 punts; 2. Jaume MASIA (Espanya), 39; 3. Darryn BINDER (Sud-àfrica), 36; 4. Niccoló ANTONELLI (Italia),36 i 5. Andrea MIGNO (Itàlia), 29.