ESTRENA HISTÒRICA A XEST

Àlex Márquez debuta amb l'Honda i cau a la vuitena volta

El 'germaníssim' va perdre el control de la roda davantera de la seva flamant i potent RC213V en la seva primera sessió d'entrenament a MotoGP

Marc Márquez va mostrar el seu respecte i admiració pel seu germà a l'haver acceptat estar al seu mateix box, cosa que altres pilots van rebutjar

rozas50980215 cheste  valencia  19 noviembre 2019  lex m rquez  en el boxe191119113930

rozas50980215 cheste valencia 19 noviembre 2019 lex m rquez en el boxe191119113930

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

11.11 hores19 de novembre del 2019. Dia històric per als germans Marc i  Àlex Márquez Alentà. Dia històric per a Honda, per a Repsol, per a l’equip posseïdor de nou Triples Corones (pilot, constructors i escuderies). Dia històric per a la categoria de MotoGP. Dia històric per al Mundial. Dia històric per al motociclisme. Per primera vegada, en més de cinc dècades, dos germans s’estrenen a la mateixa escuderia. A aquella hora, ni un minut més ni menys, Àlex Márquez va pujar a l’Honda RC213V, al si de l’equip satèl·lit LCR, la moto totalment negra i ell, amb un casc blau.

Àlex, de 23 anys, bicampió del món de Moto3 (2014) i Moto2 (2019), va provar l’Honda i, a la vuitena volta, en un revolt de dretes, la 10a de Xest (València), se li’n va anar del davant, va perdre agafament a la roda davantera i se’n va anar a la graveta. El va recollir, en aquest mateix revolt,Emilio Alzamora, el seu mànager, que el va portar al seu box amb l’Scotter. En només 11 minuts, el ‘germaníssim’ va poder comprovar, en efecte, que l’Honda és una moto molt crítica que, quan et descuides, et pot tirar.

Marc el preferiria en un altre box

Això va fer que el primer dia d’assaig del bicampió de Cervera (Lleida) comencés de manera molt tortuosa, ja que va arrencar de la pitjor manera possible, amb una caiguda molt desafortunada, que, potser, provocarà més d’un comentari innecessari al si del camió misteriós d’Honda, totalment blanc, on s’allotgen els enginyers i caps d’Honda Racing Corporation (HRC).

Àlex Márquez (Honda) es prepara, avui, per a la seva primera cursa a Xest (València). / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Notícies relacionades

El dia que la fàbrica austríaca KTM renuncia per complet a continuar experimentant amb el seu xassís tubular passant al tradicional de les motos japoneses i el dia que Valentino Rossi s’estrena a les ordres del tècnic català David Muñoz, Àlex Márquez va tenir un desafortunat debut, tot i que, sens dubte, es tracti de la jornada més feliç de la seva carrera. Àlex, que tenia contracte per un any més amb l’equip de Moto2 Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, va pujar a la Honda totalment vestit de negre i ni tan sols va posar al costat de la seva nova moto abans d’emprendre el primer entrenament a MotoGP.

Marc, que, ahir a la nit va realitzar unes declaracions a MotoGP.com en les quals assegurava que no havia pressionat ningú ni intervingut en les negociacions o el fitxatge del seu germà, va mostrar la seva satisfacció per l’arribada del seu germà a l’equip campió. «Estic molt orgullós de l’Àlex, molt, però ell és el primer que sap, com ja vaig dir divendres, que serà un rival més, el primer a l’estar al meu mateix box», va tornar a comentar Marc. «No he pressionat Honda ni el meu germà. La decisió de l’Àlex em sembla molt valenta, ja que no és fàcil venir a aquest box, ja que molts pilots han tingut por de venir aquí. A ell li feia molta il·lusió i jo respecto la seva decisió, ja que sap que tindrà molta pressió i, en aquest sentit, preferiria que estigués en un altre box».