LA NOTÍCIA MÉS ESPERADA A MOTOGP

Honda confirma que Àlex Márquez serà el company de Marc

L'escuderia posseïdora de la Triple Corona (títol de pilots, constructors i equips) entrega la poderosa Honda RC213V de Jorge Lorenzo a al 'germaníssim' de l'octocampió

El jove bicampió (Moto 3 i Moto2) de Cervera, de 23 anys, firmarà només per una temporada per estar equiparat en contracte als 'magnífics', que han firmat fins al 2020

rozas50960457 valencia  17 noviembre 2019 marc m rquez y  lex m rquez  con191118114941

rozas50960457 valencia 17 noviembre 2019 marc m rquez y lex m rquez con191118114941

7
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L’equip Repsol Honda, que ahir va guanyar el desè títol d’escuderies en el Mundial de MotoGP i la novena Triple Corona (ceptres de pilots, constructors i equips), acaba d’anunciar, tal com estava previst, tal com tothom va anticipar al tancament, ahir, del Gran Premi de València, que el jove bicampió del món (Moto3 i Moto2) Àlex Márquezserà la pròxima temporada el company del campioníssim de Cervera (Lleida), és a dir, del seu germà, Marc. Àlex provarà, demà mateix, a Xest(València), l’Honda de MotoGP d’aquest mateix any amb l’equip tècnic de l’equip satèl·lit de la firma alada LCR, ja que el ‘team’ de Jorge Lorenzo tindrà l’emprovador, l’alemany Stefan Bradl, manejant el segon prototip de l’any que ve, igual com farà Marc Márquez.

Àlex, que, fruit de la tensió viscuda al llarg de tot el cap de setmana, va caure en la carrera d’ahir de Moto2, té 23 anys, es va proclamar campió del món de Moto3 el 2014 (any que els Márquez Alentà van aconseguir el primer doblet de títols mundials per a Cervera) i, cinc anys després, després d’haver picat pedra en la difícil i competida categoria intermèdia de Moto2, ha conquerit el seu segon ceptre, cosa que no havia aconseguit abans cap altre pilot des que existeixen les dues categories.

Alberto Puig, màxim responsable de l’equip posseïdor de la Triple Corona, ha reconegut aquest mateix vespre que si Àlex no s’hagués proclamat campió del món de Moto2, probablement, no hagués tingut opcions d’optar a la segona Honda. «Àlex ha sigut molt valent a l’acceptar la nostra oferta, sens dubte, entre altres raons perquè només té un any de contracte. És una moto crítica, física i difícil i haurà d’adaptar-s’hi el més ràpid possible, ja que, quan un arriba a l’equip campió, no té temps per perdre. Això sí, tots a Honda estem a la seva disposició i tots volem ajudar-lo que debuti amb èxit en la categoria reina. Per descomptat que esperem el màxim d’ell, però hem de donar-li un marge de temps i carreres per adaptar-s’hi». Això sí, Puig ha destacat que en la decisió «no ha tingut res a veure Marc i, sens dubte, tots creiem que la presència del seu germà no distraurà el nostre campió del seu pròxim objectiu, que és repetir títols».

Una carrera pletòrica

Els números d’Àlex, evidentment, no tenen res a veure amb els del seu germà, Marc. El‘germaníssim’ ha corregut 135 grans premis (46 en Moto3, el debut del qual es va produir a Jerez-2012, i 89 en Moto2, la primera carrera del qual va ser a Qatar-2015), ha guanyat 12 grans premis (4 i 8) i ha pujat al podi en 38 ocasions (15 i 23). No s’ha d’oblidar que, una vegada conquerit el títol de Moto2, Marc va fer unes declaracions contundents, sí, cert, esbossant el seu somriure de sempre, però dient que «Àlex ha deixat de ser el ‘germà de...’ per ser el bicampió Àlex Márquez».

Marc i Àlex Márquez, després d’haver guanyat tots dos el Gran Premi d’Alemanya d’aquest any. / ALEJANDRO CERESUELA

És evident que, tal com va lamentar Julià Márquez davant el micròfon de DAZN tot just conquerir Àlex el seu segon títol, «hi ha hagut gent que ha dubtat de la qualitat d’Àlex; doncs bé, aquí tenen el seu segon títol mundial, per afegir-lo als dos campionats d’Espanya que va guanyar en el seu moment». En declaracions posteriors a Catalunya Ràdio, Julià va afirmar que se sentia «molt orgullós de tenir dos fills com els que tinc. Tots desitjàvem molt aquest segon títol d’Àlex, perquè, tot i que la gent no ho cregui, ser el germà de Marc, més que obrir-te portes, t’afegeix, sobretot, pressió, molta pressió, i ell ho porta bé i ho aconsegueix. Aquest any a Àlex se l’ha vist diferent, molt confiat en les seves possibilitats, en ell mateix, se’l veia als entrenaments quan anava sempre sol, buscant les seves traçades, la seva posada al punt, sense preocupar-se gaire dels altres».

«Àlex s’ho mereixia per ser campió de Moto2 i tots sabem que la presència del seu germà no distrauarà Marc del seu objectiu de sempre, ser campió»

Alberto Puig

Màxim responsable esportiu de l’equip campió de MotoGP Repsol Honda

El cert és que l’explosió d’Àlex s’ha produït gens casualment la temporada en què Emilio Alzamora ha construït al seu voltant un equip humà i tècnic clonat del que sosté i comparteix el seu germà Marc. El fet que Joan Olivé es fes càrrec de la direcció de l’equip Estrella Galícia 0,0 Marc VDS; que Rubén Castells es convertís en el seu assistent; Berta Brau, en la seva cap de comunicació; David García, en el seu tècnic; que mantingués Guille Carrillo com a mecànic de confiança, i Albert Talamino, com a telemètric, ha sigut, diuen, vital per a la conquesta del títol de Moto2, ja que així ho ha reconegut el mateix Àlex.

Àlex, que havia renovat pel seu equip per repetir campionat a Moto2 el 2020, amb la mateixa moto i el mateix equip tècnic, va ser, en principi, vetat per Yamaha per tenir la possibilitat de córrer, la pròxima temporada, en l’equip satèl·lit de la firma dels diapasons i, a partir d’aquell instant, tant ell com el seumànager, Emilio Alzamora, van decidir renovar amb l’equip de Moto2.

Àlex i Marc Márquez ja van pegar unes voltes amb l’Honda de MotoGP, el 2014, com a premi al petit de la família de Cervera, que havia aconseguit el títol de Moto2, i el seu germà, el segon de MotoGP. / REPSOL MEDIA

Va ser a partir de la sorprenent retirada del pentacampió mallorquí Jorge Lorenzo, incapaç d’aconseguir els comandaments de la poderosa, crítica i física Honda RC213V, que Marc Márquez ha convertit sis vegades en campiona en els últims set anys, quan a Àlex se li van obrir les portes del firmament de MotoGP. Conten que una vegada coneguda la intenció de Lorenzo de retirar-se (cosa que va ocórrer, va dir Alberto Puig, director esportiu del ‘team’ Repsol Honda, després del GP de Malàisia), l’equip campió de la firma alada va analitzar tres possibilitats: ascendir el veterà pilot britànic Cal Crutchlow, de 34 anys, de l’equip satèl·lit LCR a l’oficial Repsol Honda; fitxar el bicampió francès de Moto2 i ja expilot de KTM Johann Zarco, o contractar el campió de Moto2, que no és cap altre que Àlex Márquez.

Finalment, potser per la seva joventut (23 anys), per la seva projecció, perquè ja el considerin preparat i, sobretot, evidentment, per ser el germà de qui és i pel molt i bé que Marc va parlar d’ell en els últims dies, el ‘team’ Repsol Honda ha decidit donar-li l’alternativa, sense presses, però sense pauses, sense cap pressió per la necessitat de guanyar (ja guanya, i bé, i molt, el seu germà, Marc), perquè aconsegueixi els comandaments d’aquesta poderosa moto, tan difícil de pilotar.

Notícies relacionades

Àlex, que firmarà per un sol any per així estar en les mateixes condicions que tots els ‘magnífics’ (Valentino RossiMaverick ViñalesAndrea DoviziosoÀlex RinsFabio Quartararo...), que acaben, de moment, a finals del 2020, no podrà emportar-se, pel que sembla, tot el seu equip tècnic, tal com li va ocórrer al seu germà quan va ser fitxat, a meitat del 2012, quan ja es veia que seria campió de Moto2, per Honda. Marc va haver d’esperar el 2014, una vegada demostrada la seva enorme vàlua amb un espectacular i revolucionari 2013, quan es va convertir en el campió del món de MotoGP més jove de la història, per completar, a Repsol Honda, l’equip tècnic que el va fer campió el 2012 a Moto2.

Marc i Àlex Márquez Alentà, inseparables ja des de molt nens. / ARXIU EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Expliquen que Alberto Puig no tenia cap dubte sobre l’opció i projecció d’Àlex Márquez, important-li molt poc el que la gent pogués parlar sobre la seva contractació, ja que estava aconseguint els serveis de tot un bicampió del món. Molt pocs equips oficials tenen tot un bicampió com a segon espasa. Diuen, que els dubtes eren en algun dels responsables japonesos i, sobretot, en la possibilitat que al Mundial, per qüestió d’imatge, de presència en un mercat com el francès, li interessés més que Honda es decantés pel francès Zarco. No hi ha dubte que el discurs il·lusionant mostrat per Marc al llarg del cap de setmana passat, a Xest, ha influït, finalment, en la decisió de l’equip guanyador de la Triple Corona.

99-26=73, la picada d’ullet que corre per les xarxes

L’arribada del <strong>bicampió català Àlex Márquez Alentá</strong>, de 23 anys, al flamant equip Repsol Honda de MotoGP, posseïdor de la Triple Corona de la màxima categoria, acaparant, un any més, els ceptres de pilots, constructors i escuderies, ha provocat un gran enrenou en les xarxes socials i, sens dubte, entre els aficionats a les carreres, entre milions de motards.