MUNDIAL DE MOTOGP

Brutal caiguda de Márquez en l'inici del GP de Tailàndia

L'heptacampió del món va tenir una caiguda bestial al final de la primera sessió en què, pel que sembla, es va fer mal a l'esquena i al turmell esquerre

El líder de MotoGP, que diumenge podria conquerir el seu vuitè títol mundial, es troba en un hospital de Buriram passant més proves

zentauroepp50226588 deportes 04 10 2019 foto de instagram de marc m rquez en su 191004101401

zentauroepp50226588 deportes 04 10 2019 foto de instagram de marc m rquez en su 191004101401

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El primer que va arribar al Centre Mèdic del circuit Chang de Buriram, a Tailàndia, com no podia ser d’una altra manera, va ser el doctor Ángel Charte. Després, al cap de pocs segons, tots els responsables de l’equip Repsol Honda, començant per Albert Puig i acabant per Emili Alzamora, mànager de Marc Márquez. El motiu no era cap altre que veure com estava l’heptacampió del món, que, a cinc minuts del final dels primers entrenaments oficials del Gran Premi de Tailàndia, on el jove de Cervera es podria proclamar, de nou, campió del món de MotoGP, havia patit un brutal, bestial i espectacular accident, en què havia destrossat la seva Honda RC213V i s’havia colpejat seriosament l’esquena i el turmell esquerre. Tant, tant, que, en aquests moments, està passant una revisió més completa en un hospital de Buriram perquè es confirmi –¡tant de bo!– que els cops han sigut terribles, però que està bé i no pateix cap fractura. Sens dubte, ningú, a l’equip campió, és capaç de dir que Márquez correrà aquest cap de setmana.

Caiguda espectacular

Va ser quan faltaven cinc minuts i Márquez va sortir per mirar de mantenir el millor temps en el primer entrenament del dia. Potser, sí, amb els pneumàtics freds, Márquez va enfilar l’entrada i sortida del revolt sis, amb destinació a la set, totes dues enllaçades, però la moto el va catapultar pels aires en un dels perillosos i coneguts popularment com a ‘highside’, és a dir, la maniobra en què el pilot surt volant per sobre de la cúpula de la moto i aterra, amb més o menys sort, a l’asfalt o a la terra de l’escapatòria.

Dolor a l’esquena i al turmell esquerre

Notícies relacionades

El cop contra l’asfalt va ser molt fort, espectacular. Márquez va necessitar de l’ajuda dels comissaris de pista per incorporar-se i, després, caminar recolzat a les espatlles d’alguns d’ells. Minuts després, arribava en ambulància al centre mèdic del circuit i va sortir del vehicle caminant, coixejant, sí, però pel seu propi peu. A continuació, durant 20 minuts, el van sotmetre a proves i radiografies i el doctor Charte va decidir traslladar-lo a un hospital de la ciutat per confirmar, en aparença, que no tenia res. Però, insisteixo, no se sap res oficial. Tot són indicis que, atesa l’espectacularitat del vol i la contundència del cop, era millor reconfirmar tot el que s’observava en les proves del circuit.

Viñales, el millor temps

Tot sembla indicar, sense cap informació oficial ni comunicat mèdic, que el mal és a l’esquena i al turmell esquerre, però caldrà esperar per saber el diagnòstic segur i confirmar que podrà continuar corrent, després que Maverick Viñales (Yamaha, 1.30.979 minuts) i el seu jove company de marques, el francès Fabio Quartararo, li arrabassessin, al final, els millors cronos, ja que el líder del Mundial de MotoGP va quedar a 0.268 segons del millor crono.

Temes:

Marc Márquez