EL GP D'ÀUSTRIA DE MOTO2

Nova exhibició d'Àlex Márquez, que reforça el seu lideratge amb un altre podi

El sud-africà Binder (KTM) celebra el seu 24 aniversari triomfant en el traçat austríac després d'una carrera per eliminació

El 'germaníssim', que sortia molt retardat (11è), va fer una prodigiosa carrera i va acabar segon, enganxadet a Binder, i més líder

rozas49409559 eg 0 0 marc vds s spanish rider alex marquez celebrates on t190811134410

rozas49409559 eg 0 0 marc vds s spanish rider alex marquez celebrates on t190811134410 / VLADIMIR SIMICEK

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tremenda, tremenda, carrera de Moto2 al Gran Premi d’Àustria, en el preciós i ja sec traçat de Spielberg. Una carrera per eliminació en què el coratge d’alguns pilots, com l’australià Remy Gardner (Kalex) i Luca Marini (Kalex) va provocar accidents sense sentit que van facilitar la victòria d’un portentós Brad Binder, el sud-africà que ha fet feliç KTM en el seu traçat el dia del seu 24 aniversari.

La carrera ha servit, molt especialment, per demostrar la solvència i, sobretot, l’enorme categoria i pas endavant (mereixedor ja, l’any que ve, d’una MotoGP) del ‘germaníssim’, del valent Àlex Márquez (Kalex), que malgrat arrencar des de la plaça 11a, va acabar segon, enganxadet a la cua de Binder, després d’una de remuntada magistral. “Vam dir que seria fabulós acabar al podi i ho hem aconseguit. Vam dir que havíem d’augmentar l’avantatge respecte a Tomas (Luthi, segon al Mundial) i ho hem aconseguit. Vam dir que havia d’estirar el màxim possible aquesta bona ratxa i portem sis podis en les últimes set carreres. No puc ser més feliç, més líder”, va assenyalar Márquez al final de la carrera.

Gran carrera del líder

Notícies relacionades

Binder, que va manar sempre, va veure com primer la ‘bèstia’ Enea Bastianini (Kalex) se li acostava, però quan volia avançar-lo va arribar com una fletxa el ‘germanastre’ de Valentino Rossi, Luca Marini (Kalex) i va acabar amb la carrera de tots dos. Abans va ser un impetuós Remy Gardner qui, per voler aconseguir el lideratge abans d’hora, es va colar en un revolt llarg i veloç de dreta i, al tornar al centre de la pista, va ensopegar amb la roda posterior de Márquez i se’n va anar a terra.

Va ser en aquell instant, quan el germaníssim es va quedar, en solitari, darrere de Binder, ja que Jorge Navarro (Speed UP), en una altra gran carrera, somiava, com així va ser, amb el seu cinquè podi de la temporada, però ja lluny. A ningú, ni a Emilio Alzamora, el seu mànager, ni a Joan Olivé, cap de l’equip Estrella Galícia 0,0 VDS, se li acudiria animar Márquez perquè intentés superar Binder en les dues últimes voltes, ja que el suís Thomas Luthi (Kalex), el seu gran rival pel títol, era molt més enrere, i va acabar en sisena posició. Márquez ja treu 43 punts d’avantatge a Luthi al Mundial i es consolida, després d’aquesta intel·ligentíssima carrera, per eliminació, per descart, com el gran favorit per guanyar el títol, alhora, potser, que el seu germà Marc, en MotoGP.