EL GP D'ÀUSTRIA DE MOTO3

El rebel Fenati torna a triomfar després d'estar a punt de retirar-se

El 'diable' italià, sancionat durament després d'accionar la palanca del fre de Manzi, el 2018, torna en gran a dalt de tot del podi

L'espanyol Canet, que només va poder ser 10è, torna a perdre el lideratge, per només un punt, amb el seu màxim rival al títol, l'italià Dalla Porta

rozas49408927 italy s romano fenati from team vne snipers celebrates after190811123759

rozas49408927 italy s romano fenati from team vne snipers celebrates after190811123759 / VLADIMIR SIMICEK

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, ha passat. Quan en esport es diu que la competició sempre, sempre, s’hi torna, la prova més evident, o una més, una d’aquestes, gran, enorme, també, s’ha produït avui en el preciós i humit, semimullat, traçat de Spielberg, propietat de Red Bull, on avui es disputa el Gran Premi d’Àustria.

La venjança, no tant la sorpresa, s’ha produït en la carrera de Moto3 en quèl’italià Romano Fenati (Honda), de 23 anys, considerat com el gran rebel del motociclisme mundial, que va ser acomiadat per antiesportiu i ‘diable’ de l’acadèmia VR46 de Valentino Rossi, ha aconseguit la seva 11a victòria, i ha igualat a Joan Mir en Moto3, després de la dura sanció (més de cinc mesos) que li van imposar (amb raó), quan, al GP de San Marino del 2018, va accionar la palanca del fre davanter de la moto del seu compatriota Stefano Manzi durant la carrera de Moto2.

Tornada triomfal després de la sanció

Fenati, que no guanyava des del GP del Japó del 2017, ha fet una carrera espectacular, primer escapant-se sobre una pista que relliscava molt (va ploure a la nit i, fins i tot al ‘warm-up’ previ a la carrera), en companyia del seu col·lega i compatiota Tony Arbolino i el britànic John PcPhee. A la meitat de la carrera, Fenati va collar i se’n va anar, se’n va anar, se’n va anar. “Era el més veloç a la part seca i patia a la humida, així que serrava les dents al principi i patia al final”, va comentar el pilot, que va arribar a estar a punt de llançar la tovallola, no només per la davallada psicològica que va patir després de l’incident i la sanció (va necessitar molt tractament) sinó també al considerar que el món de les dues rodes el tracta molt malament.

L’italià Romani Fenati, de 23 anys, celebra la seva primera victòria després de la dura sanció del 2018. / AFP

Notícies relacionades

“Aquesta victòria, com tothom pot suposar, és per a mi i la meva família molt més que un triomf, és una tornada, no parlaré de venjança perquè jo sempre vaig voler tornar i vaig creure en mi, però és una manera molt bona de recuperar el temps perdut”, va assenyalar al baixar del podi de Spielberg, on va ser molt elogiat tant per Arbolino com McPhee, que va reconèixer que “Romano ha sigut avui molt, molt, superior”.

Lideratge, de nou, per a Dalla Porta

La prova, d’altra banda, va significar la pèrdua, de nou (s’han intercanviat ja tres vegades el lideratge del Mundial de Moto2), del lideratge per part del’espanyol Aron Canet (KTM), que només va poder ser dècim (“ens hem equivocat, totalment, en la posada al punt de la moto, un desastre”, va reconèixer el valencià) i, per tant, ara és segon, a només un punt de l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda), que va acabar sisè. Dalla Porta suma 155 punts i Canet, 154. El tercer és el jove Tony Arbolino (Honda), amb 113 punts.

Temes:

Moto2