EL GP D'ITÀLIA DE MOTOCICLISME

Àlex Márquez triomfa en gran a Mugello i ja aspira al títol de Moto2

El 'germaníssim', de 23 anys, enllaça dues victòries consecutives, Le Mans i Mugello, i demostra ser ja un pilot madur

Márquez va completar un cap de setmana extraordinari, a l'arrencar en la primera fila i comandar la carrera en les últimes voltes

rozas48212803 kalex eg0 0 marc vsd  s spanish rider alex marquez reacts af190602125709

rozas48212803 kalex eg0 0 marc vsd s spanish rider alex marquez reacts af190602125709 / JEAN-FRANCOIS MONIER

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, sembla que s’ha produït el clic. Després de guanyar el títol de Moto3 (2014), després de fer el salt a Moto2, després de lluitar durant cinc anys amb l’infortuni i, sí, caure en un moment en què podia o guanyar o pujar al podi, després d’un inici irregular aquesta temporada, Àlex Márquez (Kalex), el ‘germaníssim’, ha fet el salt, als 23 anys, per poder aspirar, definitivament, al seu segon títol mundial, el de Moto2, i, potser, convertir-se la pròxima temporada en un dels ‘rookies’ de MotoGP.

Márquez, que va guanyar de forma fabulosa, fa quinze dies, al complicat traçat de Le Mans, després de 25 grans premis sense aconseguir-ho (igual que cap altre espanyol), acaba de repetir victòria avui, al preciós circuit de Mugello, a la Toscana italiana, davant de milers de seguidors dels seus rivals italians i protagonitzant el cap de setmana perfecte, impecable, davant de 83.761 espectadors que es van rendir davant de la seva exhibició.

Estratègia perfecta

Márquez, que va arrencar des de la primera fila a l’aconseguir el tercer temps, acompanyant l’alemany Marcel Schrotter, de 26 anys, i el veterà suís Thomas Luthi, de 32, va deixar que els seus dos companys de primera filla portessin el pes de la carrera i, quan faltaven deu voltes, va prémer de ferm, els va passar en dues voltes i va obrir prou espai, dos segons, com per creuar la meta i provocar la cridòria del seu germà Marc i el seu mànager, Emilio Alzamora, que, des de França, comparteix doble felicitat.

Després del ’germaníssim’ es va classificar el germanastre de Valentino Rossi, Luca Marini, i en tercera posició, Luthi. El Mundial l’encapçala el deixeble de Sito Pons, l’italià Lorenzo Baldasarri, amb 88 punts, seguit de prop per Márquez, amb 86; Luthi, amb 84; Jorge Navarro, amb 73, i Schrotter, amb 64.

"Estem en forma i ara correm a Barcelona, a casa, serà el moment d’aconseguir la tercera victòria consecutiva"

Àlex Márquez

Pilot de l’equip Estrella Galicia de Moto2

Notícies relacionades

“Sabia que podia guanyar. Sabia que tenia ritme, que havia preparat una moto perfecta per a aquest difícil traçat, i quan he vist que Luthi tenia dificultats, encara que no tenia previst atacar tan aviat, a meitat de carrera, l’he passat i me n’he anat”, va comentar orgullós Márquez. “Després només he hagut de controlar la distància, la pissarra i, sobretot, no perdre la concentració. Estem en una bona manera, ara correm a casa, a Barcelona, davant de la nostra gent, i és el moment d’aconseguir la tercera victòria consecutiva i demostrar que l’equip nou està fort i és l’ideal per intentar conquistar el títol, encara que tot és encara molt lluny”.

Márquez, que va ser felicitat pels seus pares, el Juliá i la Roser, i pel seu germà Marc, que va abandonar el box de Repsol Honda per estrènyer-li la mà i colpejar-li el cap amb afecte, està convençut que “ara és el moment de seguir per aquest camí i, sobretot, guanyar quan es pugui i puntuar sempre”.