ÚLTIM ADEU A UNA LLEGENDA

El circuit de Jerez portarà el nom d'Ángel Nieto

El Mundial recorda el mestre al GP de Brno

El pàdoc guarda un respectuós i emocionant minut de silenci abans de l'inici del Gran Premi

rozas39573912 brno  rep blica checa  6 agosto 2017 el mundial guard  un mi170806105152

rozas39573912 brno rep blica checa 6 agosto 2017 el mundial guard un mi170806105152

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L'onada d'homenatges i reconeixements a Ángel Nieto segueix creixent. El circuit de Jerez ha anunciat que portarà el nom del pilot de motos desaparegut. L'alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez Díaz, s'ha posat en contacte amb la família d'Ángel Nieto per sol·licitar el seu permís per passar a denominar el circuit amb el nom del 12+1 campió del món.

La notícia l'han confirmat durant el minut de silenci fet a Brno, davant una pantalla amb la llegenda "Gràcies, mestre" i una foto d'Ángel Nieto, tant Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de Dorna Sports, com l'expilot Jorge Martínez 'Aspar'.

Minut de silenci a Brno

'Aspar', que és a la República Txeca, va viatjar fins a Eivissa per poder anar a l'església de Santa Eulalia, on es va fer una missa de cos present en memòria d'Ángel Nieto, que després va rebre l'afecte espontani de multitud d'aficionats i residents a Eivissa al pas del cotxe fúnebre, en una comitiva que va ser "escortada" per centenars de motoristes.

Notícies relacionades

El Mundial de motociclisme, liderat pel català Carmelo Ezpeleta, CEO de la companyia Dorna, organitzadora del campionat, i el veneçolà Vito Hipólito, president de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), ha guardat, després dels entrenaments previs a l'inici del Gran Premi de la República Txeca, que se celebra a Brno, un respectuós i emocionant minut de silenci en record del mestre i amic Ángel Nieto, mort dijous passat, nou dies després de patir un dels accidents de trànsit més absurds de la història.

Al setembre, el gran homenatge a Madrid

Ezpeleta i Hipólito han estat acompanyats per bona part dels 2.000 habitants del pàdoc, entre ells, és clar, tots els pilots i campions de les tres categories que competeixen en el certamen. Nieto, que va ser enterrat i incinerat ahir a Eivissa, era un dels personatges més estimats del Mundial. La família Nieto ha decidit que, la primera setmana del mes de setembre, una vegada acabat aquest agost ple de carreres (avui a Brno, la setmana que ve a Àustria i l'última setmana del mes a Anglaterra), organitzaran un funeral o acte a Madrid perquè la seva família del Mundial es pugui acomiadar d'ell.

Temes:

Ángel Nieto