TRAGÈDIA A MOTOGP

La família de Nicky Hayden es querella contra el conductor que el va atropellar

La investigació assenyala que el pilot es va saltar un stop, però l'advocat de Hayden assegura que el cotxe circulava a més velocitat de la permesa

rozas38558674 file photo   ducati motogp rider nicky hayden of the u s  sm170524110540

rozas38558674 file photo ducati motogp rider nicky hayden of the u s sm170524110540 / MAX ROSSI

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La mort del pilot nord-americà Nicky Hayden, campió del món de MotoGP amb Honda, després de tenir un accident, a Itàlia, quan s'entrenava en bicicleta a la carretera encara cueja i seguirà als tribunals, ja que la família de Hayden, a través del seu advocat italià, Maresi Moreno, li acaba d'enviar una carta al conductor del Peugeot que va atropellar Nicky per reclamar-li danys i perjudicis, segons informa avui el diari italià 'Il Resto del Carlino'.

El conductor del cotxe, de poc més de 30 anys, s'ha dirigit a un dels seus dos advocats, Pierluigi Autunno i Francesco Pisciotti, per saber què ha de fer, ja que les investigacions, de moment, confirmen que Hayden no va respectar un stop. Moreno, advocat de la família del malaguanyat pilot, defensa, segons sembla, que el cotxe circulava a més dels 50 km/h autoritzats en aquella cruïlla.

EL FISCAL DE RIMINI HA D'ACABAR LA INVESTIGACIÓ

La investigació  i càmeres de vídeo de la zona reflecteixen que Hayden se salt un stop, però la reclamació assegura que el cotxe anava a més velocitat de l'autoritzada en aquell punt

Hayden, que va morir de múltiples fractures i lesions el 22 de maig a l'hospital de Cesena, s'estava entrenant amb una de les seves bicicletes de carretera, que, fins ahir mateix, estava en una de les comissàries de Cesena i va ser recollida ahir per Moreno. Segons confirmen els mitjans de comunicació italians que han tingut accés a la investigació de la policia, Hayden es va saltar l'stop que hi ha a la intersecció dels carrers Raffaelli i Tavoleto, just en el moment en què passava el Peugeot, el conductor del qual va superar, sense problemes ni sanció, els controls d'alcohol i drogues. El conductor va reconèixer, en el seu moment, que anava a treballar i que “de sobte, va aparèixer un ciclista procedent d'un carrer lateral" i que no el va poder evitar de cap manera.

EL COTXE PODIA ANAR A MÉS VELOCITAT DE L'AUTORITZADA

Notícies relacionades

És evident que la reclamació de la família Hayden complica el cas, ja que tot queda en mans del resultat del dictamen pericial sol·licitat, en el seu moment, pel fiscal de Rimini. Segons els primers rumors no hi ha dubte que el dia de l'accident, el 17 de maig, Hayden es va saltar un stop, com demostren les càmeres de vídeo situades en aquell punt. Malgrat tot, hi ha qui defensa que el Peugeot superava el límit de 50 km/h d'aquell punt i podria haver impactat amb el pilot nord-americà a 80 km/h.