La festa d'Assen comença amb triomf de Canet

El pilot d'Honda fa una última volta providencial i aconsegueix el seu segon triomf de la temporada a Holanda

rozas39051072 assen  holanda  25 junio 2017 el holand s bo bendsneyder y s170625122105

rozas39051072 assen holanda 25 junio 2017 el holand s bo bendsneyder y s170625122105

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L'espanyol Aron Canet (Honda) ha aconseguit avui, en l'arrencada del Gran Premi d'Holanda, que se celebra, entre sol, ombra i una mica de pluja, al popular traçat d' Assen, una victòria providencial al protagonitzar una extraordinària última volta, envoltat dels candidats habituals a la victòria en les carreres de Moto3.

La prova, que ha començat dominada per un grupet de cinc Jorge Martin (Honda), Bo Bendsneyder (KTM), Romano Fenati (Honda), Joan Mir (Honda), Adam Norrodin (Honda) i Tatsuki Suzuki (Honda), ha acabat convertida, de nou, com sempre, en una lluita de més de deu pilots perquè a aquest grup s'hi van afegir, a mig GP, el mateix Canet, Marcos Ramírez (KTM), Jules Danilo (Honda), Gabriel Rodrigo (KTM) i John McPhee (Honda).

VOLTA MAGISTRAL DE CANET

L'última volta ha sigut apassionant. Mir, líder destacat del Mundial, que havia comandat el gran grup en els últims cinc girs, s'ha despistat i, de cop, ha passat a ocupar la vuitena plaça. Canet, que anava remuntant, s'ha enganxat a McPhee, a qui ha superat en l'última recta, per entrar a la zona de revolts i encarar l'última xicana, prèvia a l'entrada de meta d'Assen, un dels punts més espectaculars del Mundial, enganxadet a Fenati, a qui, al final, ha superat just abans d'amagar-se al carenat de la seva Honda i travessar la meta, superant per centímetres el veterà italià.

"Tenia pensada aquesta última volta, però m'ha despistat molta la baixada soferta per Mir, que ha fet una última volta molt rara. Jo he anat a la meva bola, he passat a McPhee i sabia que, en una de les últimes frenades, podria amb Fenati. Estic molt, molt, molt content, sobretot per l'equip, que ha fet un treball brutal, amb aquesta victòria", ha assenyalat Canet al baixar del podi.

L'esprint final de la prova ha sigut tan espectacular que el pilot local, Bo Bendsneyder (KTM), s'ha tocat, just abans de la línia de meta, amb Gabriel Rodrigo i ha acabat a terra de forma espectacular. La moto de Bendsneyder ha creuat la meta arrossegant-se per l'asfalt, igual que el seu pilot, que ha sigut desqualificat per no entrar amb la seva màquina i que ha perdut la vuitena plaça conquistada d'aquesta manera tan espectacular, però il·legal.

Notícies relacionades

Mundial de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 140 punts; 2. Aron Canet (Espanya, Honda), 110 punts; 3. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 108 punts; 4. Jorge Martin (Espanya, Honda), 89 punts i 5. John McPhee (GB, Honda), 83 punts.