RECORD ÍNTIM

La llàgrimes de l'avi Salom al fer un petó a la moto del seu net

Palma inaugura una exposició en record del jove pilot mallorquí mort ara fa un any en un accident a Montmeló

rozas38913727 palma  16 junio 2017 la familia de luis salom inaugura la ex170616165447

rozas38913727 palma 16 junio 2017 la familia de luis salom inaugura la ex170616165447

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La família del desaparegut jove pilot mallorquí Luis Salom, de 24 anys, mort fa un any en un accident al Circuit de Catalunya, mentre es disputava la primera tanda d'entrenaments del Gran Premi de Catalunya de Moto2, ha viscut reclosa i suportant el dolor i l'absència del 'Mexicano', com el coneixia tothom, fins que la ciutat de Palma li va dedicar, fa tres setmanes, un carrer i avui ha inaugurat un estupenda exposició, al velòdrom Palma Arena, de la capital balear, a la qual han assistit Maria Antonia Horrach i Luis Salom, pares del pilot, i l'avi Toni, que no es va poder reprimir el plor, les llàgrimes, quan, enmig de la inauguració, va destapar la moto KTM de Moto3 amb què Salom va aconseguir els seus grans èxits. Toni, que viu pendent del record del seu net, no es va poder reprimir les llàgrimes a l'inclinar-se a fer un petó al dipòsit de la KTM, com si besés el front de Luis.

L'avi Toni L'avi Toni, que és qui va animar Luis a córrer, sempre s'ha sentit culpable del que li va passar al seu net a Barcelona

EL DOLOR DE L'AVI TONI

L'avi Salom ja es va acostar, ara fa un any, en el massiu funeral viscut a la catedral de Palma, a Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de la companyia Dorna i organitzador del Mundial de motociclisme, per explicar-li que se sentia “culpable” de la mort del seu net: "Vaig ser jo qui li va fer venir el cuquet de les cures". Ezpeleta, que es va quedar perplex davant la sinceritat d'Antonio, li va dir, després d'abraçar-lo efusivament: "Vostè no s'ha de sentir culpable de res. Vostè ha d'estar orgullós de com va estimar el seu net, perquè li puc assegurar que Luis va viure la vida que volia, amb la passió que tots vivim les coses que ens agraden. Així que sàpiga que el seu net era l'home més feliç del món fent el que feia".

Després del record viscut el cap de setmana passat al Circuit, on hi va haver una exposició permanent amb 41 fotografies de professionals que treballen en el Mundial, aquest divendres s'ha inaugurat al velòdrom Palma Arena una exposició amb més d'un centenar d'objectes: cascos, guants, granotes, trofeus, botes, motocicletes... Una infinitat de fotografies i, sobretot, molts records. Des d'avui fins al setembre, el Palma Arena acull, en una de les seves sales, una exposició temporal en memòria de Salom.

UN RECORD MOLT SENTIT

Pere Mas, president de la Federació Balear, ha sigut l'encarregat d'inaugurar, amb la família del pilot, la mostra d'innombrables objectes que van acompanyar al llarg de la seva curta trajectòria el mallorquí de Moto2. "Des del primer moment vam tenir clar que era una exposició que havíem de fer. És una mostra que ens hauria agradat fer com a resum del final d'una carrera esportiva i no en aquestes condicions, però Luis es mereix aquest reconeixement i molts més. Tot i que és molt dur veure totes aquestes imatges, és un bon record d'algú que era tan estimat per tothom", ha resumit Mas.

Ezpeleta, responsable del  Mundial, ja li va dir fa un any a la catedral de Palma a l'avi Toni: "Gràcies a vostè, el seu net ha sigut el jove més feliç de la Terra per viure la seva passió com la va viure"

La mare, el pare i l'avi de Luis Salom s'han tornat a carregar de valor per assistir al penúltim acte organitzat per la Federació Balear en record del palmesà, mort el 3 de juny del 2016 durant els entrenaments lliures a Montmeló. El moment més emotiu l'ha tornat a protagonitzar l'avi del pilot, com ja va fer durant la inauguració d'un carrer a Palma amb el nom de Luis, al descobrir la peça amb més valor i més simbòlica de l'exposició, la KTM de l'equip Red Bull amb què Salom va aconseguir el subcampionat de Moto3 el 2012.

ÀMPLIA REPRESENTACIÓ INSTITUCIONAL

Notícies relacionades

La família, tant els pares com l'avi, han declinat pronunciar cap discurs si bé, posteriorment, durant la visita a l'exposició han agraït, novament, totes les mostres d'afecte i record que estan rebent aquests dies. Aquest diumenge, sense anar més lluny, s'organitzarà una ruta mototurista, que sortirà del carrer de Luis Salom i finalitzarà a Lluc.

A l'acte d'avui, a Palma, hi han anat, a més, la consellera d'Esports del Govern Balear, Fanny Tur, que ha agraït a la família Salom l'enteresa que està mostrant en aquests moments tan durs, el director general d'Esport i Joventut, Carles Gonyalons; el gerent de la Fundació per a l'esport Balear, Joan Noguera; la directora insular d'Esport, Margalida Portells, i la regidora de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma, Susanna Moll.