L'últim gran gest de Hayden: va donar els seus òrgans

El cos del pilot nord-americà tornarà als EUA i la seva figura serà recordada, aquest diumenge, a les 500 Milles d'Indianapolis

rozas38558674 file photo   ducati motogp rider nicky hayden of the u s  sm170524110540

rozas38558674 file photo ducati motogp rider nicky hayden of the u s sm170524110540 / MAX ROSSI

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Quan, dilluns passat, a Le Mans, li vaig preguntar a Ramón Aurín, que havia treballat amb el pilot nord-americà Nicky Hayden, si creia que estàvem davant l'únic pilot de qui es podia dir que era "més bona persona que pilot", l'enginyer d'Honda em va dir: "Nicky era una llegenda, era molt, molt, bon pilot, molt, molt treballador, un treballador incansable, però, sí, crec que és el pilot que he conegut a qui millor s'adapta aquesta frase feta quan algú mor. Sí, es pot dir, perquè era un ésser entendridor, que Nicky era més bona persona que pilot, ¡i això que va ser campió del món de MotoGP!, cosa que només uns quants escollits poden dir".

CONFERÈNCIA DE PREMSA A ITÀLIA

Ara s'ha demostrat, una vegada més, el caràcter de 'Kentucky Kid'. Moreno Maresi, advocat italià designat per la família Hayden, va fer oficial ahir a la nit, en conferència de premsa a l'hospital Bufalini di Cesena, que, per exprés desig del pilot de Kentucky, els seus òrgans seran donats, un acte més de la seva solidaritat i compassió amb els semblants. També ha indicat que s'està agilitzant la paperassa a través de l'ambaixada nord-americana perquè el cos de Nicky torni, en vol privat, acompanyat dels seus familiars a la població d'Owensboro, on havia nascut.

El cos de Hayden  tornarà aviat als EUA i, diumenge, a les 500 Milles d'Indianapolis, on corre Fernando Alonso, es recordarà 'Kentucky Kid'

“El procediment mèdic es va acabar dimarts a la tarda a primera hora. A la matinada, la Fiscalia de Rímini, en la persona del fiscal Paolo Gengarelli, que està al càrrec de la investigació de l'accident en què Nicky ha mort, ha donat llum verda per a la devolució de les restes mortals als familiars. Per exprés desig de la família, a Itàlia, no hi haurà capella ardent. Això permetrà accelerar el procés amb l'Ambaixada dels Estats Units per poder repatriar el cos tan aviat com sigui possible", va explicar l'advocat italià, que ja va ser l'encarregat, dissabte passat, d'agrair, en un comunicat públic, totes les mostres d'ànim que Nicky estava rebent. “Rose, Tommy i Jackie, la mare, el germà i la nòvia de Nicky, donen les gràcies a tots els que han prestat els seus esforços per salvar-li la vida. Al mateix temps, gràcies també als molts aficionats del pilot que estaven tan a prop seu i que han expressat el seu dolor per la seva pèrdua".

HOMENATGE A LES 500 MILLES D'INDIANAPOLIS

Notícies relacionades

A la seva localitat natal ja estan preparats per rebre el cos de l'il·lustre veí. Des que es va produir la mort de Nicky a Cesena, l'alcalde d'Owensboro, Tom Watson, va ordenar que les banderes d'aquesta població, d'uns 60.000 habitants, onegin a mig pal “fins a nou avís”. “M'ha entristit assabentar-me de la mort d'un dels veïns d'Owensboro que millor han representat la nostra ciutat. El meu cor està amb la família Hayden, els amics i els incomptables fans. La meva dona Barbara i jo tenim la família Hayden en les nostres oracions”, expressava l'alcalde Watson.

També el president del circuit d'Indianapolis, J. Douglas Bols, ha indicat que el piló amb el nom de Nicky Hayden brillarà a l'IMS, on aquest cap de setmana es disputen les mítiques 500 Milles.

Temes:

Nicky Hayden