GRAN PREMI D'ESPANYA

Àlex Márquez es corona a Jerez en Moto2

El 'germaníssim', que no guanyava des del Japó-2014 en Moto3, aconsegueix la seva primera victòria en la categoria intermèdia

 

  / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Per fi, ¡victòria!, Àlex Márquez (Kalex), que no guanyava des del Gran Premi del Japó, que es va disputar a Motegi el 2014, quan va triomfar en la carrera de Moto3, ha aconseguit avui la seva primera victòria en la categoria de Moto2 en el seu gran premi número 85 i en la seva carrera número 39 en la cilindrada intermèdia, acostant-se així al líder del Mundial, l'italià Franco Borbidelli (Kalex), que se n'ha anat a terra a la volta 9, just quan anava davant de Márquez. El petit dels Márquez ha dominat, a plaer, el Gran Premi d'Espanya de Jerez.

CÒMODA VICTÒRIA

El 'germaníssim', que ha protagonitzat el que és, sens dubte, un dels millors caps de setmana de la seva vida, va dominar els assajos de divendres i dissabte i ha controlat el gran premi, fins i tot amb el seu company Morbidelli, ja que des de l'inici de la carrera, els dos s'han escapat dels seus immediats perseguidors Francesco Bagnaia (Kalex) i Mattia Pasini (Kalex), que en cap moment els han pogut atrapar.

Quan Morbidelli ha caigut, davant els ulls espantats però feliços d'Àlex Márquez, el germà petit del pentacampió de Cervera (Lleida), ha dominat la prova amb seguretat. "Quan m'he quedat sol, no parava de pensar 'concentra't, concentra't', per no perdre detall de tot el que feia, perquè només jo podia perdre aquesta carrera. Per sort tot ha anat de meravella, des del mur m'han informat molt bé en cada volta i, la veritat, no hi ha res més bonic que guanyar el dia de la mare", ha comentat Àlex Márquez al baixar del podi.

MUNDIAL DE MOTO2

Notícies relacionades

Mundial de Moto2: 1. Franco Morbidelli (Itàlia, Kalex), 75 punts; 2. Thomas Luthi (Suïssa, Kalex), 64 punts; 3. Miguel Oliveira (Portugal, KTM), 59 punts; 4. Àlex Márquez (Espanya, Kalex), 49 punts i 5. Francesco Bagnaia (Itàlia, Kalex), 33 punts.