Mir s'estrena a Àustria amb un gran triomf

El pilot mallorquí, de 18 anys, converteix el seu primer podi al Mundial de Moto3 en la seva primera victòria mundialista

 

  / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Joan Mir, de 18 anys, és el nou mallorquí del Mundial de motociclisme. El pilot del 'team' Leopardo Racing ha aconseguit avui, al circuit de Spielberg, el seu primer podi al Mundial i la seva primera victòria, imposant-se en una volta suïcida després d'una carrera en què hi ha hagut fins a deu candidats a la victòria. Mir, que ja havia aconseguit una magnífica 'pole', ha estat sempre, sempre, entre els favorits a la victòria i ha sabut governar amb autoritat l'última volta.

GRUP MOLT NOMBRÓS

El sud-africà Brad Binder, líder de KTM, liderava en l'inici de la carrera de Moto3 acompanyat d'Enea Bastianini (Honda), Fabio Quartararo (KTM), Phillip Ottl (Honda), Jorge Martin (Mahindra), Andrea Locatelli (KTM), Francesco Bagnaia (Mahindra), Nicolo Bulega (KTM) i Fabio Di Giannantonio (Honda). El grup ha estat compacte, fins que Mir ha decidit estirar la carrera.

El mallorquí, amb millor ritme que la resta, no ha volgut sorpreses i tot i que en l'última volta ha xocat un parell de vegades amb Binder, que en absència de l'italià Romano Fenati (expulsat de l'equip VR46 Sky pel seu propietari Valentino Rossi) i després de la caiguda de Jorge Navarro, ha augmentat encara més el seu avantatge al capdavant de Moto3, el mallorquí ha pogut creuar la línia de meta amb 0,2 segons d'avantatge i convertir el seu primer podi mundialista en la seva primera victòria després de només 11 carreres en la màxima competició mundial.

MIR, ENORMEMENT FELIÇ

Notícies relacionades

"Només puc dir que estic molt, molt, molt agraït a l'equip, que des de la meva arribada m'ha fet sentir molt feliç", ha dit un eufòric Mir, que ha afegit que s'ha sentit "velocíssim" tan bon punt va arribar a Spielberg. "Tot ha anat rodat des del primer entrenament i no volia fallar davant una oportunitat d'aquest nivell".

Mundial de Moto3: 1. Brad Binder (Sud-àfrica), 179 punts; 2. Jorge Navarro (Espanya), 112 punts; 3. Romano Fenati (Itàlia), 93 punts; 4. Francesco Bagnaia (Itàlia), 90 punts i 5. Nicolo Bulega (Itàlia), 82 punts.

Temes:

Joan Mir