MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Rossi derrota Márquez i tots dos fan les paus

Apassionant duel entre el veterà català i el bicampió més jove de la història de MotoGP en un Montmeló ple

jmexposito34160592 montmel barcelona 5de junio 2016 valentino ro160605164803

jmexposito34160592 montmel   barcelona   5de junio 2016  valentino ro160605164803
 

/

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / MONTMELÓ

Apassionant duel, esperat, somiat. Millor final, ja que els dos campions barallats, enemistats, s'han donat la mà abans de pujar al podi. És el primer pas per pacificar una situació que no beneficia ningú i menys una afició que avui, a Montmeló, ha protagonitzant una actuació fantàstica recordant amb afecte el traspassat Luis Salom i els dos grans protagonistes del Gran Premi de Catalunya, un portentós Valentino Rossi (Yamaha) i Marc Márquez (Honda), que surt líder del Mundial de MotoGP.

MÁRQUEZ, L'EQUILIBRISTA

La carrera, que va tenir Jorge Lorenzo (Yamaha) com a gran líder, va acabar amb un duel fantàstic en les cinc últimes voltes en què Márquez va passar Lorenzo en dues ocasions, fins que el seu pneumàtic davanter va dir ¡prou!, i Rossi, que mai es va donar per vençut, va acabar imposant-se de forma brutal, veterana i contundent a l'aprofitar l'ensurt que el jove tetracampió de Cervera (Lleida) va tenir al revolt 7, en què, gràcies al seu colze esquerre, amb el qual es va impulsar per salvar la caiguda. Va ser aquí on Márquez va salvar la segona plaça (20 punts) i es va convertir en nou líder del Mundial.

IANNONE ES TORNA BOIG

Márquez és el nou líder de MotoGP gràcies, entre altres coses, al fet que l'atrevit italià Andrea Iannone (Ducati) va tornar a cometre la segona imprudència de la temporada al fer caure Lorenzo de forma tonta, incomprensible, com ja va fer, a l'Argentina, amb el seu company d'equip, Andrea Dovizioso, quan tots dos tenien el podi assegurat.

LA SALUTACIÓ ESPERADA

Rossi i Márquez, per descomptat, van celebrar l'espectacle i els dos primers llocs del podi amb les samarretes de Salom, el tetracampió català va arribar, fins i tot, amb l'ajuda del seu oncle Ramón Márquez, al revolt 12, on va morir Salom, a canviar l'ordre dels dos números del seu dorsal, passant del seu 93 al 39 del desaparegut mallorquí i, una vegada al ‘corralito’, Rossi va oferir la seva mà a Márquez, que la va estrènyer amb afecte. “Era el moment, era la carrera, era el dia, era el final de l'homenatge a Luis (Salom)”, va dir orgullós Márquez. “Sé que res tornarà a ser igual, però era necessari normalitzar la situació, començar a respectar-nos de nou i, sí, era el cap de setmana perfecte per, després d'aquesta bonica batalla, estrènyer la mà de Márquez”, va afegir Rossi. Tots dos, Rossi i Márquez, van celebrar, amb el públic, la gran festa del 25 aniversari del Gran Premi de Catalunya.

Notícies relacionades

Classificació de MotoGP: 1. Valentino Rossi (Yamaha), 44 minuts 37.589 segons; 2. Marc Márquez (Honda), a 2.652 segons; 3. Dani Pedrosa (Honda), 6.313 segons; 4. Maverick Viñales (Suzuki), a 24.388 segons i 5. Pol Espargaró (Yamaha), a 29.546 segons.

Mundial de MotoGP: 1. Marc Márquez (Espanya), 125 punts; 2. Jorge Lorenzo (Espanya), 115 punts; 3. Valentino Rossi (Itàlia), 103 punts; 4. Dani Pedrosa (Espanya), 82 punts i 5. Maverick Viñales (Espanya), 72 punts.