Mundial de motociclisme

Ángel Nieto demana a Rossi i Márquez que donin exemple d'esportivitat

"Hauríeu de donar-vos la mà abans de la carrera i, després, que guanyi el millor", escriu el '12+1' en una carta dirigida als campions

Ángel Nieto i Marc Márquez, en un Maserati antic.

Ángel Nieto i Marc Márquez, en un Maserati antic. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

"Els motards sempre hem sigut uns esportistes diferents, entre nosaltres la rivalitat ha quedat limitada al que passava a la pista i és per això que m'agradaria que en el Gran Premi de València donéssim tots, una vegada més, mostres d'aquest senyoriu que ens ha caracteritzat al llarg dels anys". Així comença la carta que el campioníssim Ángel Nieto, amic personal del veterà italià Valentino Rossi, amb qui comparteix bona part de les seves vacances a Eivissa i passejades en vaixell, i gran admirador del català Marc Márquez, ha dirigit a Eurosport per a la seva difusió.

PAU ABANS DE LA SORTIDA

"D'aquesta manera, Marc i Valentino, crec que mai s'ha de mirar enrere, ni tan sols per agafar impuls, ja que no condueix a res. M'agradaria demanar-vos que continueu amb aquesta concòrdia i respecte que us ha caracteritzat durant la vostra exitosa trajectòria, en què a més heu sigut ídol l'un de l'altre. El respecte és una cosa que mai s'ha de perdre i que hem de ser exemple per als milions d'aficionats que estimen aquest esport", continua assenyalant la missiva.

Nieto, que durant la retransmissió de la carrera a Tele 5 va tenir seriosos dubtes per emetre el seu parer sobre el que ha passat, sobre l'incident, sobre el cop de genoll que Rossi va clavar a Márquez i que va acabar amb el bicampió català a terra, reconeix que, probablement, no sigui ningú per demanar-los a ells que facin les paus “però m'agradaria que, en un exercici d'esportivitat màxima, us donéssiu la mà abans de la carrera i després… ¡que guanyi el millor! Espero que dijous ja s'hagi arreglat aquest ambient enrarit que no fa bé al motociclisme".

EL SENYORIU DELS AFICIONATS

Notícies relacionades

Nieto, 12+1 vegades campió del món de motociclisme, aprofita la carta per recordar que València és el lloc ideal perquè, com és tradicional, se celebri allà l'últim gran premi, perquè Xest sempre rep tothom amb els braços oberts. "Hi haurà un ple històric on desenes de milers d'aficionats estaran esperant veure un fet extraordinari equiparable a la final d'un Mundial de futbol. Són conscients que és un dels millors circuits per disfrutar d'una carrera de motos i les seves grades estaran plenes d'aficionats disfrutant del rugir dels motors". En aquest sentit, potser conscient que a les grades hi haurà divisió d'opinions, no solament entre la ‘febre groga’ que segueix a Rossi sinó també entre els aficionats del 93 (Marc Márquez) i els ‘gladiadors’ del 99 (Jorge Lorenzo), Nieto demana a l'afició una nova demostració del seu senyoriu. "Sé que tornareu a demostrar que no hi ha fans com vosaltres i que donareu un exemple màxim d'esportivitat on després puguem anar-nos tots a celebrar-ho junts, sense importar els colors de cadascuo, una actitud similar a la que protagonitzen al rugbi amb el Tercer Temps".

Perquè els ‘motards’ no creuen que Nieto s'oblida de Lorenzo i Pedrosa, el campioníssim espanyol elogia la temporada d'un i un altre "ja que esteu ajudant a engrandir de nou un campionat del món de MotoGP amb actuacions memorables. Tant de bo que guanyi el millor i que al travessar la línia de meta sols es parli d'una carrera històrica que posi un brillant final a una temporada més emocionant que mai".