Perfil: Viñales, la regularitat al poder

El pilot de Figueres conquista un títol del qual sempre ha estat favorit en la seva temporada més regular

Maverick Viñales celebra el títol de campió del món.

Maverick Viñales celebra el títol de campió del món. / JAIME REINA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Xest

"M'agarafé unes hores per creure-m'ho. Necessito estar una estona sol, serè, tranquil, per comprovar que, en efecte, he guanyat el títol que fa anys que persegueixo". Maverick Viñales, nascut a Figueres (Girona) el 12 de gener de 1995, va ser protagonista, desagradable protagonista, d'un cas molt sorprenent l'any passat, quan, en ple mes d'octubre i sense haver acabat la temporada, va deixar plantat el seu equip, el Blusens, al considerar que no li donaven el tracte que es mereixia. Després se'n va penedir i tot ho va poder arreglar pagant una indemnització i va acabar a l'equip Calvo del 2013.

I, abans de començar la temporada, Viñales ja va ser considerat el gran favorit, tot i que el mallorquí Luis Salom estava en l'equip del finlandès Aki Ajo, guanyador dels últims ceptres de Moto3, i que el jove Àlex Rins venia molt fort. "La veritat és que els tres podíem haver guanyat aquest títol. Jo crec que la clau ha sigut l'error que van cometre Salom i Rins al Japó, que em va tornar l'oportunitat de guanyar-lo a mi, si triomfava a Xest", ha comentat Viñales.

Notícies relacionades

"Ha sigut un Mundial molt disputat, sí, però jo m'he merescut el títol, ja que la meva regularitat ha tingut al final recompensa", ha dit Viñales, que ha acabat sempre en els punts i gairebé sempre al podi, tot i guanyar només tres carreres: Jerez, Le Mans i Xest. El català, que atresora 12 victòries en 49 grans premis, va debutar en el gran circ França-2011 i la temporada que ve farà el salt a Moto2 de la mà de Sito Pons.

"Felicito el Maverick i felicito l'Àlex, perquè tots dos m'han fet créixer com a pilot. Ha sigut una llàstima la meva caiguda, però així són les carreres", ha comentat Salom, que s'havia abraçat a la pista amb Rins per compartir la derrota amb amistat. "Hem fet una grandiosa temporada, hem guanyat sis carreres, hem lluitat fins a l'últim revolt i hem d'estar orgullosos d'això", va manifestat Rins. "Aquest era un Mundial que teníem perdut i l'hem guanyat. Gràcies a tots els que ens han permès i ha ajudat a arribar fins aquí", ha dit Àngel Viñales, pare del flamant campió.