«Mercat Zero Envasos», així és la nova campanya de l’Ajuntament de Mollet

«Mercat Zero Envasos», així és la nova campanya de l’Ajuntament de Mollet
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa aquesta setmana la campanya ‘Mercat Zero Envasos’, que es portarà a terme al mercat municipal en els pròxims mesos. L’objectiu és treballar per aconseguir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús i contribuir a disminuir el seu volum i, per tant, l’empremta ecològica que provoquen. Aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració de l’alumnat de l’Institut Aiguaviva.

Per aconseguir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic, la campanya tindrà dues fases:

En primer lloc, un grup de 12 alumnes de 3r d’ESO realitzarà una enquesta per conèixer l’ús dels envasos de plàstic que es fa al Mercat Municipal i buscar alternatives per a la seva prevenció i reducció.

També es realitzaran dos tallers participatius on intervindran persones paradistes i l’alumnat.

A partir d’aquí, es farà una campanya de comunicació per difondre i conscienciar de la necessitat de realitzar un canvi d’hàbits per aconseguir reduir els plàstics d’un sol ús. Intentar animar la ciutadania que vagin a comprar amb els seus propis envasos i bosses reutilitzables i recompensar-los amb un detall sostenible.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, ha volgut agrair als i les paradistes i a l’alumnat de l’Aiguaviva «la seva participació perquè només amb el treball conjunt podrem aconseguir el repte de reduir l’ús d’envasos plàstics d’un sol ús al Mercat Municipal i a la ciutat i, d’aquesta manera, poder contribuir al ferm compromís de Mollet per continuar adoptant totes aquelles mesures que ens ajudin a lluitar contra la crisi climàtica».

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha parlat «d’una iniciativa pionera que ens agradaria que, una vegada acabada la campanya, es transformi en un hàbit en totes les persones que compren al Mercat i s’estengui a tots els comerços de la ciutat».

Aquesta campanya és la continuació de la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que es va portar a terme durant els mesos d’octubre i novembre del 2022 i en la qual va col·laborar l’alumnat de l’escola Anselm Clavé.

Notícies relacionades

Mercat Zero Envasos és una campanya que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Hub B30: Més enllà de la circularitat, i de l’Agència de Residus de Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès