Jornada verda: Mollet, sensibilitzat amb la sostenibilitat

  • El focus s’ha posat en les tècniques que utilitza actualment el sector agrícola

Jornada verda: Mollet, sensibilitzat amb la sostenibilitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La masia de Can Borrell, de la ciutat catalana de Mollet del Vallès, ha acollit aquest divendres la jornada ‘Control biològic per conservació: possible aplicació en espais verds’, en la qual s’han explicat algunes de les tècniques que s’utilitzen actualment en el sector agrícola i s’ha sotmès a debat la possibilitat d’implantar-les als espais verds urbans.

La jornada, dirigida a professionals i gestors dels espais verds, ha comptat amb la participació de tècnics del consistori de Mollet.

La finalitat de la jornada ha sigut donar a conèixer i compartir les experiències de control biològic de plagues i malalties en espais verds per eliminar l’ús de pesticides.

Notícies relacionades

Els gestors han explicat algunes de les tècniques que s’utilitzen actualment en el sector agrícola, com la plantació de marges florals, la instal·lació de caixes niu i de refugis d’insectívors, entre d’altres. Tot i que aquesta mena de control biològic ja s’està utilitzant en l’horticultura i la fructicultura, és bastant desconegut en l’àmbit dels espais verds urbans.

Des de l’ajuntament de la ciutat vallesana expliquen que fa anys que «gestionen el verd urbà amb aquests criteris, promocionant els refugis de biodiversitat, la diversitat d’espècies vegetals i els corredors verds urbans». Un model de gestió que s’ha vist reconegut amb diversos reconeixements, com el premi Viles Florides.