Coronavirus

Mollet del Vallès suspèn actes de Nadal per l’augment de contagis de covid-19

  • Malgrat aquestes anul·lacions, l’ajuntament ha decidit mantenir, per ara, la cavalcada dels Reis Mags

Mollet del Vallès suspèn actes de Nadal per l’augment de contagis de covid-19

Ayuntamiento de Mollet

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha anunciat que suspèn algunes de les activitats de Nadal previstes per aquests dies per l’augment de contagis de covid-19, l’alt risc de rebrot i les noves restriccions que ha anunciat el Govern de la Generalitat i que entraran en vigor aquesta mitjanit.

En concret, s’ha suspès la flaixmob que estava programada al Mercat Vell de Mollet per aquest divendres 24 de desembre, l’espai de jocs i tallers ‘Nadal al Mercat’ previst entre el 27 i el 29 de desembre i l’esdeveniment ‘, Xou, animació i dansa’, que s’havia de portar a terme el divendres 31 de desembre.

Al seu torn, l’ajuntament fa una crida «a la prudència i el sentit comú» perquè es puguin viure a la ciutat unes festes de Nadal segures. A data del 22 de desembre, amb les últimes dades publicades pel Departament de Salut, Mollet té un índex de risc de rebrot molt alt (1.007). Al seu torn, la velocitat de reproducció de la covid se situa en 1,59 –la malaltia creix quan aquest indicador està per sobre d’1–.

Es manté la cavalcada

Malgrat aquestes suspensions i l’alt risc de rebrot, l’ajuntament ha decidit mantenir, de moment, la cavalcada dels Reis Mags pels carrers de Mollet, com ja han començat a fer altres consistoris, com el de Rubí (Vallès Occidental). Així, si no hi ha canvi de plans, Mollet tornarà a celebrar la cavalcada dels Reis Mags d’Orient, després que el gener del 2021, degut també a les restriccions aplicades pels contagis de coronavirus, la celebració s’adaptés en un acte al pavelló de la Riera Seca.

Ses Majestats arribaran el 5 de gener a l’estació de Mollet-Sant Fost amb el tren de les 18.08 h. «Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar tindran patges que seran els encarregats de recollir les cartes dels nens, evitant contactes pròxims», asseguren des del consistori. A més, aquest any no es llançaran caramels com a mesura «per evitar aglomeracions i contactes pròxims».

Els tres Reis faran el recorregut habitual pels carrers Berenguer III, la plaça de Catalunya, l’avinguda de la Llibertat, la plaça Major, l’avinguda de Burgos, l’avinguda de Jaume I i l’avinguda d’Antoni Gaudí, on s’acabarà el recorregut. L’entrega de les claus de la ciutat es farà a la plaça Major, davant la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i sis infants sortits del sorteig entre tots els nens i nenes de la ciutat que van néixer el 2016.

Notícies relacionades

«De tota manera, haurem d’estar atents a les mesures que puguin dictar les autoritats sanitàries al respecte i que poden obligar-nos a última hora a haver de transformar l’acte», adverteix la regidora de Cultura i Festes de Mollet del Vallès, Mercè Pérez.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO