Coronavirus

El risc de rebrot de la Covid-19 es dispara a Mollet i al conjunt del Vallès Oriental

  • El risc al municipi és de 199, vorejant un risc «molt alt», quan només fa dues setmanes s’ubicava lleugerament per sobre de 30

  • Des de l’Hospital de Mollet expliquen que el centre sanitari vallesà, de moment, no ha notat l’augment de casos

El risc de rebrot de la Covid-19 es dispara a Mollet i al conjunt del Vallès Oriental

Hospital de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa dies que l’índex que reflecteix el risc de rebrots de Covid-19 a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) creix. Actualment, el risc al municipi és de 199, i voreja un risc «molt alt» (situat a partir de 200), quan només fa dues setmanes s’ubicava lleugerament per sobre de 30. Una tendència similar reflecteixen les dades que corresponen al conjunt de la comarca del Vallès Oriental, on el risc de rebrot també s’ha disparat i, segons les últimes xifres publicades pel Departament de Salut, se situa ara en 134.

En data del 15 de novembre –últimes dades publicades per Salut–, Mollet acumula 7.275 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 7.275 casos, 185 s’han detectat en residències. Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Mollet del Vallès han mort 164 persones des que va començar la pandèmia.

Actualment, hi ha tres veïns de la ciutat ingressats amb la malaltia. D’altra banda, 41.167 ciutadans de Mollet han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 40.577 molletencs ja disposen de la pauta completa de vacunació.

Al conjunt de Catalunya el coronavirus també segueix en ascens, amb el doble de contagis que fa dues setmanes i un augment de la tensió hospitalària, tot i que res a veure amb el mapa de mesos enrere, quan no hi havia l’alta vacunació actual (més del 80% de la població de més de 12 anys) i els centres sanitaris estaven gairebé al límit. El 70% dels ingressats no estan vacunats. En concret, la xifra d’ingressats al total de Catalunya és de 386, davant els 376 d’ahir. A les unitats de crítics hi ha 96 persones, mentre que en l’anterior comunicat n’eren 90.

L’Hospital de Mollet continua estable

Segons expliquen des de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM), encarregada de la gestió de l’Hospital de Mollet, el centre sanitari vallesà, de moment, no ha notat l’augment de casos. Actualment, no tenen cap pacient ingressat a l’uci i, des de fa setmanes, solen tenir entre un i tres ingressats, depenent una mica del dia i la setmana.

Aquestes xifres queden molt lluny de les registrades per l’Hospital de Mollet en altres punts crítics de la pandèmia de la Covid. De fet, cap de les últimes onades s’ha acostat a les xifres de la primera, de març a mitjans de juny del 2020, període en què hi va haver 750 pacients ingressats al centre, 100 a l’uci. Per exemple, durant la cinquena onada, de juliol del 2021 a mitjans de setembre, l’última, hi va haver 250 persones ingressades, 40 a l’uci.

Notícies relacionades

Així, des del centre expliquen que, per ara, les visites a pacients segueixen obertes i no es plantegen restriccions immediates. Tampoc readaptar espais de l’hospital per atendre pacients en cas d’un augment d’ingressats: «S’hauria de complicar molt tot per fer noves adaptacions. Després de les primeres onades ja va quedar tot molt sectoritzat», remarquen des de l’FSM.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO